Gálfi Dalma egy lépésre a Roland Garros főtáblájától, Thiem búcsúzott

Gálfi Dalma magabiztos győzelemmel került közelebb a francia nyílt teniszbajnokság, azaz a Roland Garros főtáblájához, miután második selejtező mérkőzését is megnyerte.

A világranglistán 147. helyen álló magyar teniszező, Gálfi Dalma folytatja kiváló szereplését a Roland Garros selejtezőjében. Az első fordulóban egy kínai ellenféllel szemben diadalmaskodott három szettben, most pedig az orosz Anastasia Tikhonovát búcsúztatta, aki jelenleg a világranglista 176. helyén tanyázik.

A mérkőzés elejétől fogva Gálfi irányította a játékot, kétszer is elvette ellenfele szerváját, és 40 perc alatt 6:3 arányban nyerte meg az első szettet. A második játszma még simábban alakult számára, hiszen Tikhonova csupán egyetlen gémet tudott szerezni, így Gálfi két szettben, 6:3, 6:1 arányban zárta le a találkozót, ezzel bejutott a selejtező harmadik körébe.

A Roland Garros selejtezőjében még két magyar női teniszező is érdekelt volt, de Bondár Anna késő este, szettelőnyről kiesett az első körben. Gálfi sikerével így ő maradt az egyetlen magyar reménység, aki továbbjuthat a főtáblára.

A selejtező második fordulójában azonban nem mindenki számára alakultak jól a dolgok. A korábban kétszer is döntőbe jutott Dominic Thiem számára a második forduló jelentette a végállomást. A világranglistán immár 100-on kívül rangsorolt osztrák teniszező nem kapott szabadkártyát a szervezőktől a főtáblára, így a selejtezőben indult, ahol a finn Otto Virtanen búcsúztatta 6:2, 7:5 arányban. Thiem, aki októberben a bécsi 500-as tornán játssza utolsó versenyét az ATP Touron, nem tudott méltó búcsút venni a salakos Grand Slam-tornától.

(Borítókép: Getty Images)