"Kérdezte, hogy Zsófi, most én haldoklom?" - Falusi Mariann és Lang Györgyi lánya, Sári mindent elárult az utolsó pillanatokról

Egy évvel ezelőtt veszítette el Falusi Mariann barátnőjét, Lang Györgyit, akivel 40 éves szoros barátság fűzte össze. Elvesztése óta Mariann nehezen dolgozta fel a történteket, és sokáig a munkába menekült. Most azonban nyilvánosan is beszélt Györgyi utolsó napjairól, és a lánya, Palugyai Sári is megosztotta emlékeit és érzéseit az édesanyja elvesztéséről.

Falusi Mariann a Fókusznak adott interjúban mesélt arról, hogy Lang Györgyi milyen bátorsággal és jelenléttel viselte a betegségét. "A Györgyi fantasztikusan viselte. Ha valakibe lehetett ott kapaszkodni, ha valaki ezt a dolgot eszméletlenül viselte, az ő volt. Tényleg fantasztikus volt, ahogy jelen volt a napokban és hogy amikor már nem volt jelen akkor is ott volt vele mindig sok ember. Amikor meghalt, akkor éppen kint a kertben ketten a kaktuszokat rendezgették" - idézte fel az emlékeket Mariann.

Mariann hálás volt azért, hogy Györgyi élete utolsó heteit otthonában tölthette, ahol profi ápolók és barátok vették körül. "Ott voltunk mindannyian körülötte, és az egy nagyon nagy segítség volt mindannyiunknak az, ahogy ő viselte" - mondta el Mariann, aki szerint Györgyi tisztában volt azzal, hogy hamarosan el fog hagyni mindenkit.

Egyik megható pillanatban Györgyi megkérdezte egyik barátnőjétől, Zsófitól, hogy "Zsófi, most én haldoklom?" - ezt a szívszorító kérdést is megosztotta Mariann a nyilvánossággal.

Falusi Mariann tavaly elveszítette élete két legfontosabb emberét: az anyukáját januárban, Lang Györgyit pedig májusban. A két veszteség között érzelmi átfedést érzett. Sokan javasolták neki, hogy tartsanak egy Pa-dö-dő búcsúkoncertet, de Mariann szerint Györgyi nélkül az nem lenne az igazi. Így barátja halálával egy fejezet lezárult az ő életében is.

Lang Györgyi lánya, Palugyai Sári a Story magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy szivárványcsaládban nőtt fel, és bár édesapja is részt vesz a nevelésében, ő az édesanyjával és Lang Györgyivel alkotott szűk családot. "Azt szoktam mondani, nekem egy apukám és két anyukám van, illetve sajnos már csak volt. Györgyi meghalt, amit egy év után sem tudok feldolgozni" - mondta Sári, aki az énekesnő betegségét, a szklerózis multiplexet illetően úgy emlékszik, számára mindez nem volt feldolgozandó dolog, mert még nagyon kicsi volt, amikor Lang Györgyi kerekesszékbe került.

Sári szerint Györgyi soha nem panaszkodott, a betegségtudat hiányzott belőle, tele volt humorral, vidámsággal, nagyokat tudott nevetni és nevettetni. "Teljes értékű anyaként tekintettem rá" - mondta a lánya, aki hozzátette, hogy Györgyi volt az, aki tartotta bennük a lelket, és aki összetartotta a családot, a csapatot.

Sári, aki gyerekkora óta színésznek készül, elmondta, hogy amikor Lang Györgyi meghalt, éppen úton volt, Tatabányára ment színházba. "Sokat voltam itthon Györgyivel, de aznap, amikor meghalt, sajnos éppen nem. Előadáson voltam, majd amikor kijöttem a színházból, hívott az anyukám, és zokogva mondta, meghalt Györgyi. Rohantam vissza Budapestre" - mesélte a 18 éves lány, aki havonta egyszer összegyűlik Lang Györgyi szeretteivel az énekesnő lakásában, ahol annak idején felnőtt.

Ezek a találkozók a vidámságról szólnak, hiszen mint Sári mondja: „Az én Györgyikém a vidámságot, nem a szomorúságot szerette“.

Sári a Story magazinnak adott interjúban beszélt arról is, hogy Lang Györgyi és akkori párja nagyon szerettek volna gyereket, és bár két nő esetében ez nem volt egyszerű, végül sikerült találniuk egy apukát, és így kezdődött az ő "szivárvány- és patchworkcsaládjuk története". Gyermekkoráról elmondta, hogy állítólag végtelenül kedves, kíváncsi kislány volt, de olykor hisztis, amit Lang Györgyi nehezen viselt. "Olyankor csak annyit mondott: 'Sári, hagyd már abba!'. Imádott engem, én őt, volt, hogy engedékeny volt, de volt, hogy szigorú" - jegyezte meg. Hozzátette, hogy az énekeső sokat foglalkozott vele, amikor iskolás lett, együtt tanultak, főleg irodalmat, és a házi feladata megírásánál mindig ott ült az asztal másik oldalán.