Visszavonul a csodaedző, aki örökre beírta magát a futball történelmébe

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cagliari bejelentette, hogy Claudio Ranieri a 2023–2024-es szezon végén távozik a kispadról, mert úgy döntött, hogy felhagy az edzősködéssel.

A 72 éves szakember pályafutása során számos neves csapatot irányított, köztük a Napoli, az AS Roma, a Juventus, az Internazionale, a Valencia, az Atlético Madrid és a Chelsea csapatát is. Ranieri neve különösen akkor vált ismertté, amikor a Leicester City menedzsereként a 2015–2016-os idényben a Premier League győzelmét aratta, ami óriási meglepetést okozott a futballvilágban. Az előző szezonban ugyanis a csapat majdnem kiesett, és a fogadóirodák is csak egy az ötezerhez adták az esélyeit az első helyre a szezon előtt.

Az olasz tréner 2016-ban megkapta az év legjobb edzőjének járó díjat a FIFA-gálán, elismerve ezzel a Leicester City-vel elért rendkívüli teljesítményét.

Ranieri karrierje során kétszer is a Cagliari kispadján találta magát. Először 1988 és 1991 között vezette a csapatot, amellyel azonnal megnyerte az olasz harmadosztályt. 2023-ban tért vissza a klubhoz, ahol először az élvonalba jutást érte el, majd a mostani idényben a bennmaradást is kiharcolta csapatával.