A Masterplast részvények vételre ajánlottak az MBH Bank elemzője szerint

Az MBH Bank elemzője megerősítette a Masterplast részvényeire vonatkozó 4036 forintos célárát és vételi ajánlását, amely a cég legutóbbi negyedéves gyorsjelentésére és az éves befektetői napra adott reakció.

A Masterplast több veszteséges negyedév után ismét nyereséget ért el 2024 első negyedévében az EBITDA szintjén, és az adózott eredmény is pozitívumot mutatott. A bevételek csökkenése ellenére a hatékonyságjavító intézkedések kedvező hatásai már érzékelhetőek.

A makrogazdasági környezet kihívásai, mint az energiaárak emelkedése, az infláció növekedése és a kamatkörnyezet változásai miatt az új épületek építése visszaesett a tavalyi évben. Azonban az épületek felújítása és energetikai korszerűsítése továbbra is szükséges, és az európai támogatási programok, mint a REPowerEU, elősegíthetik a szigetelőanyagok iránti kereslet növekedését. A hazai keresletet az is támogathatja, hogy a kormány várhatóan júniusban indítja el az energiahatékonysági támogatási programokat.

Az építőipari termékek iránti kereslet idén élénkülhet, ami a Masterplast számára is növekedést hozhat a tavalyi szünet után. Az inflációs előrejelzések javulása és a jegybanki kamatcsökkentések pozitív hatással lehetnek az építési beruházásokra, és a befagyasztott projektek újraindulhatnak. A piac élénkülése lassú lehet, de 2025-re pozitív fordulat várható az építőiparban.

A Masterplast menedzsmentje a befektetői napon bejelentette, hogy a korábban 2026-ra tervezett eredménycélok 2027-re lesznek elérhetőek. Az MBH Bank elemzője márciusban felülvizsgálta a DCF-modelljét és csökkentette a következő évi előrejelzéseit, így jelenleg nem szükséges a modell frissítése. 2028-ra 382 millió eurós árbevételt vár a Masterplasttól, amennyiben az ásványgyapot üzletágban a tervezett beruházások megvalósulnak, és az értékesítés gyorsan növekszik.

A negyedéves gyorsjelentés és a frissített eredményvárakozások fényében a menedzsment megerősítette a korábbi, 4036 forintos 12 havi célárát és a részvényekre vonatkozó vételi ajánlását, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest közel 40 százalékos felértékelődési potenciált jelent.