Az Anglo American és a BHP Group közötti felvásárlási tárgyalások egy héttel meghosszabbítva

Az Anglo American bányászati vállalat elutasította a BHP Group harmadik felvásárlási ajánlatát, de a tárgyalások folytatására szánt időt egy héttel meghosszabbították.

Az Anglo American közleménye szerint nem fogadták el a BHP Group által tett harmadik ajánlatot, amely részvényenként 29,34 fontos árat kínált volna. A döntés hátterében az állhat, hogy a vállalat vezetése nem tartja elegendőnek az ajánlatot az április 23-i piaci záróárak tükrében. Ezzel egyidejűleg a két cég megegyezett abban, hogy a tárgyalásokra szabott határidőt további egy héttel meghosszabbítják, ami lehetőséget ad a BHP Group számára, hogy javítsa ajánlatát.

Stuart Chambers, az Anglo American elnöke a londoni tőzsde weboldalán keresztül adott ki nyilatkozatot, amelyben kifejtette, hogy az igazgatótanács nyitott marad a további tárgyalásokra a BHP-val és annak tanácsadóival. A PUSU (Put Up or Shut Up - tegyen konkrét ajánlatot vagy lépjen vissza) határidejének meghosszabbítását kérték és kapták meg, ami további tárgyalásokra ad lehetőséget.

A tárgyalások meghosszabbítása előtt a brit felvásárlási szabályok szerint a BHP-nak londoni idő szerint délután 5 óráig lett volna lehetősége arra, hogy négy hetes licitharc után hivatalos és végleges ajánlatot tegyen az Anglo Americanért. A határidő meghosszabbítása újabb fejezetet nyithat a két vállalat közötti felvásárlási harcban.

Fontos megjegyezni, hogy a jelen cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak, és kizárólag tájékoztató jellegű.