AutoWallis új Renault és Dacia márkakereskedése Budapesten

Az AutoWallis Csoport és a Salvador Caetano Csoport közös vállalkozásban új Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten, amely az AutoWallis növekedési stratégiájának részét képezi.

Az AutoWallis Csoport tovább bővíti jelenlétét a magyar gépjármű-kiskereskedelmi piacon, egy új Renault és Dacia márkakereskedés megnyitásával, amelyet a Salvador Caetano Csoporttal közösen hoznak létre Budapesten. A két cég 50-50 százalékos tulajdoni arányban alapított közös vállalatot, amelynek első kereskedése várhatóan idén nyáron nyitja meg kapuit.

A kereskedés a 9. kerületben helyezkedik el, egy korábban már bemutatóteremként és szervizként funkcionáló helyszínen, és több mint 2 ezer négyzetméteren terül el, magában foglalva egy 17 állásos szervizt is.

Az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletágának vezetője, Antal Péter szerint a lépés indokolt, mivel a Renault és Dacia gépjárművek mintegy felét Budapesten értékesítik, és a vállalati flottabeszerzések döntései is itt születnek meg. Az új kereskedés így jelentősen hozzájárulhat az AutoWallis növekedéséhez, és nem csak a kiskereskedelmi, hanem a nagykereskedelmi tevékenységet és a mobilitási szolgáltatásokat is támogatja.

Az AutoWallis és a Salvador Caetano együttműködése 2022-ben kezdődött, amikor a Renault Hungária felvásárlásával a csoportok által alapított cég tulajdonába került a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga.

Az AutoWallis részvényeinek árfolyama az idei évben 30,6 százalékkal emelkedett.