Új játszótér avatása Ácson a Bamo Technology finanszírozásában

Ácson egy új játszótér avatására került sor, amelyet a kínai Bamo Technology finanszírozott, Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő és a város polgármestere, Szentirmai István is részt vett az eseményen.

Az eseményen Czunyiné Bertalan Judit, a környéket képviselő fideszes országgyűlési képviselő is jelen volt, aki a Bamo kínai vezérigazgatójával, Sun Junnal, a város fideszes polgármesterével, Szentirmai Istvánnal és egy csapat kisgyerekkel együtt vágta át a trikolor szalagot a játszótér bejáratánál.

A Bamo Technology, amely a Huayou-csoport magyarországi leányvállalataként működik, egy hatalmas katódgyárat tervez építeni Ácson. A gyár, amelynek építése várhatóan nyáron kezdődik, éves szinten 1500 milliárd forintos árbevételt és 1 terawattóra áramfogyasztást prognosztizál.

A település lakói számára a gyár munkalehetőséget jelent, azonban az akkumulátorgyártással kapcsolatos országos aggodalmak miatt a projekt megítélésére negatív hatással lehetnek. Ennek ellensúlyozására a Bamo Technology beruházásokat hajt végre a környéken, többek között az új játszótérrel is.

A város jelenlegi polgármestere, Szentirmai István mellett Lakatos Béla, az egykori városvezető is polgármesteri székért indul, aki kifejezetten ellenezte a gyár Ácson történő felépítését. Kampányígéretei között szerepel, hogy számon kérje a majdani katódgyáron a törvényes működést.