Női vízilabda-válogatottunk aranyéremért utazik Párizsba

Szilágyi Dorottya, a magyar női vízilabda-válogatott tagja kijelentette, hogy a csapat az aranyérem megszerzéséért utazik a párizsi olimpiára.

Szilágyi Dorottya szerint a magyar női vízilabda-válogatott célja egyértelmű: aranyérmet szerezni a párizsi olimpián. A világbajnoki ezüst- és a tokiói olimpiai bronzérmes játékos a Magyar Olimpiai Bizottság sajtóeseményén beszélt arról, hogy a csapat most már érett ahhoz, hogy megvalósítsa ezt a célt.

Szilágyi hangsúlyozta, hogy az előző olimpián a bronzérem számukra az aranyat jelentette, de idén csak az aranyérem jelentené az aranyat. A csapat szívének helyén kell lennie, és a védekezésben hisznek, amely szerinte előre viheti őket. Az egriek 27 éves játékosa elmondta, hogy a bajnokság után két hét pihenőt kaptak, ami számára meglepően hosszú idő volt.

A felkészülés a következő héten kezdődik Budapesten, majd a csapat Görögországba és Amerikába utazik, és itthon a kanadai válogatottal is megmérkőznek. Szilágyi Dorottya szerint a csoportokban nincs különbség, mindkét csoport erős, és bár minden csapatot legyőztek már, soktól kikaptak, így felkészülten várják az ellenfeleket. A magyar válogatott az Európa-bajnok Hollandia ellen kezdi meg a küzdelmeket Párizsban, majd Kanada, Kína és Ausztrália következik a csoportmeccsek során.