A korrupció fogalmának veszélyei a politikában

A KDNP ügyvezető alelnöke, Latorcai Csaba szerint aggasztó tendencia a korrupció fogalmának túlzott használata a politikában.

A korrupció fogalmának gyakori emlegetése veszélyezteti a közélet iránti nyitottságot, és a választópolgárok bizalmát áshatja alá – fejtette ki Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető alelnöke az Ultrahang interjújában. Latorcai, aki egyben közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes is, kifejtette, hogy a korrupció fogalmát manapság sokan bunkósbotként használják: ha valami nem tetszik, akkor gyakran korrupcióval vádolják meg az érintetteket.

A politikus határozottan elutasítja azt az álláspontot, hogy a politika világában szükségszerűen megjelenik a korrupció. Kereszténydemokrata politikusként hangsúlyozta, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a korrupció terjedését.

Latorcai szóba hozta azt is, hogy egy hívő keresztény ember számára komoly dilemma lehet, hogy tud-e közösséget vállalni egy olyan politikai formációval, ahol korrupciós ügyek fordulnak elő. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a korrupció fogalmának túlzott használata veszélyes, mert alááshatja a közélet iránti nyitottságot.