A Reddit és az OpenAI együttműködése

A Reddit megállapodást kötött az OpenAI-jal, amelynek keretében a mesterséges intelligencia vállalat hozzáférést kap a közösségi platformon megjelenő tartalmakhoz, amit a Verge is megerősített.

Ez az egyezség lehetővé teszi a Sam Altman által vezetett OpenAI számára, hogy a Reddit diskurzusait integrálja saját termékeibe és azokon képezze tovább a modelljeit. Emellett a Reddit is profitálhat az együttműködésből, hiszen új mesterséges intelligencia-alapú funkciókat kínálhat felhasználóinak, és az OpenAI nyelvi modelljeit is felhasználhatja különböző alkalmazások fejlesztéséhez.

A Reddit számára ez a megállapodás különösen kedvező, mivel korábban már egy hasonló szerződést kötött a Google-lel, 60 millió dollár értékben. Így a közösségi platform most már mindkét vezető MI-fejlesztővel rendelkezik partnerségi kapcsolatban, ami tovább növelheti a cég piaci értékét, különösen a nemrégiben történt tőzsdei bevezetésük fényében, amelynek eredményeképp a részvényeik értéke jelentősen megugrott.

A Reddit és az OpenAI közötti kapcsolat nem új keletű, hiszen Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója maga is részvényes a Redditben. Az üzleti együttműködést azonban a Reddit független igazgatótanácsa hagyta jóvá, biztosítva ezzel a döntés átláthatóságát és integritását. Altman azonban nem csak a Redditdel áll kapcsolatban, hanem más technológiai vállalkozásokkal is. A Bloomberg értesülései szerint Altman korábban befektetett a Humane nevű cégbe, amelynek AI Pin terméke azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a cég értéke a negatív kritikák miatt csökkenthetett az eredeti, 850 millió dolláros becsléshez képest. Ennek ellenére a Humane ígéretet tett a hibák javítására, amiben az OpenAI GPT-4 modellje is segíthet.