A New York és Dublin közötti portál újraindult korlátozásokkal

A New York és Dublin közötti közvetlen videókapcsolatot, amelyet korábban visszaélések miatt kellett felfüggeszteni, újra bekapcsolták, de már nem 24 órás az összeköttetés, és további változtatásokat is eszközöltek.

Május elején indították el a New York és Dublin közötti 24 órás, valós idejű portált, amely egy betonalapú digitális installáció formájában engedett betekintést a két város életébe. A kijelzőkön keresztül az 5000 km-re lévő városok lakói láthatták egymást, de hamar kiderült, hogy néhányan nem rendeltetésszerűen használták a kapcsolatot. Például a 9/11-es terrortámadásról mutogattak videókat, vagy egy nő lehúzott felsővel mutogatta magát.

Ezek a problémák miatt szüneteltették az összeköttetést, amíg nem találtak megoldást a helyzetre.

Mostanra azonban újra működik a portál, bár komoly korlátozásokkal. A két város közötti összeköttetés csak meghatározott órákban érhető el: New York-i idő szerint reggel 6 és délután 4, míg dublini idő szerint reggel 11 és este 9 között.

A két város közötti időzóna különbség miatt az összeköttetés egyszerre fog élni a két pont között.

A Gizmodo információi szerint további biztonsági intézkedésként, ha valaki túl közel megy a kamera lencséjéhez, például mobiltelefonján valamit mutatna, a kép automatikusan elhomályosodik, hogy megakadályozzák a nem kívánt tartalmak megjelenítését.

Vajon ezek a változtatások elegendőek lesznek-e a további visszaélések megelőzésére, azt a következő napokban vagy hetekben fogjuk megtudni.