A világ egyik legszebb autója: Morgan Midsummer

A Morgan és a Pininfarina együttműködésének gyümölcse a Morgan Midsummer, amelyet a világ egyik legszebb autójaként emlegetnek.

A Morgan autók mindig is az időtlen megjelenésről, félelmetes teljesítményről és extrém luxusról voltak ismertek, és ez a hagyomány folytatódik a Morgan Midsummer modellel, amelybe egy csipetnyi olasz tervezői zsenialitást is csempésztek a Pininfarina segítségével. A két cég több mint 200 éves tapasztalatát ötvözve alkották meg ezt a különleges járművet, amelyet egy kétüléses, "Barchetta" nevű versenyautó inspirált.

A Morgan Midsummer tervezésekor a Pininfarina módosításokat eszközölt az autó külsején, például a hosszú motorháztetőn, hogy javítsák az aerodinamikát. A dizájn a Pininfarina 1930-as és 1940-es évekbeli terveit idézi, amelyek tökéletesen illeszkednek a Morgan filozófiájához.

A gyártás még az idén megkezdődik, a Morgan 115. születésnapjának ünneplése alkalmából, és 2025-ig fog tartani. A Morgan Midsummerből csupán 50 darab készül, melyeket már elővételben értékesítettek, és mindegyik modellt a tulajdonos egyedi specifikációi szerint tervezik meg.

A Morgan büszke arra, hogy minden egyes autót kézzel készítenek, így a Midsummer modellek sem futószalagon, hanem kézműves munkával készülnek el. Hivatalos teljesítményadatok még nem állnak rendelkezésre, de a hírek szerint az autó képes lehet mindössze négy másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet.