Népszavazást kezdeményez a Második Reformkor

A Második Reformkor (2RK) párt bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez a vendégbefektetői vízumok eltörlése és az EU-n kívüli ingatlanvásárlások korlátozása érdekében. A párt szerint ezek a lépések szükségesek a lakhatási válság enyhítésére és a fiatalok helyzetének javítására Magyarországon.

A 2RK arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar fiatalok számára egyre nehezebb saját lakáshoz jutni, miközben a kormány az EU-n kívüli befektetőket csábítja az országba ingatlanvásárlás és uniós vízum ígéretével. A párt szerint ez a gyakorlat nem csak korrupciós problémákat vet fel, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

A Második Reformkor hangsúlyozza, hogy céljuk az ország visszaadása a fiataloknak, és egy olyan lakásprogram indítása, amely a fiatalok otthonteremtését segítené elő. Ebben az összefüggésben az uniós források felhasználásának átalakítását is szorgalmazzák.

A párt álláspontja szerint a kormányváltáshoz nem elegendőek az európai parlamenti választások vagy a közösségi médiában megjelenő posztok, hanem egy olyan népszavazás szükséges, amely a kormány gyenge pontjait célozza meg.

A közleményükben felhívást intéznek minden felelős gondolkodású párt, szervezet és véleményformáló felé, hogy támogassák a kezdeményezést, és ne engedjék, hogy eladják Magyarországot, hanem adják vissza azt a magyar fiataloknak.