Az új Huawei Watch Fit 3: Elegancia és funkcionalitás kéz a kézben

A Huawei legújabb okosórája, a Watch Fit 3 bemutatkozott, mely számos újítással és vonzó árazással hívja fel magára a figyelmet. Az elődmodellhez képest jelentős fejlesztésekkel érkezik, és az AMOLED kijelzőjének köszönhetően erős fényben is jól látható.

Az óra 26 gramm tömegű szíj nélkül, és az AMOLED kijelző fényereje akár az 1500 nitet is elérheti, így a napfény sem jelent akadályt a használat során. A kényelmes viseletet és a könnyű kezelhetőséget egy oldalsó tekerőgomb is segíti, amely a kijelző tartalmának navigálásán túl a zenei lejátszás hangerejének szabályozására is alkalmas.

A Watch Fit 3 a HarmonyOS 4.2 operációs rendszert futtatja, és a Huawei Health alkalmazáson keresztül képes kommunikálni különböző okostelefonokkal, beleértve a Huawei, Samsung és iPhone készülékeket is. A Huawei elleni szankciók miatt bizonyos esetekben körülményesebb lehet az alkalmazás letöltése, de a fent említett márkák esetében az alkalmazáspiacokról (AppGallery, Galaxy Store és App Store) könnyedén elérhető. Más telefonokhoz a Huawei weboldaláról érhető el az applikáció, amelynek letöltéséhez az órán megjelenő QR-kód nyújthat segítséget.

A szinkronizáció zökkenőmentes: az egészségi és edzési adatokat azonnal továbbítja a telefonra, az értesítéseket és hívásokat pedig gyorsan jelzi. A csomag tartalmazza a töltőkábelt is, bár hálózati adapter nélkül, és az óra egy óra alatt teljesen feltölthető ezzel a mágneses kábellel. A Watch Fit 3 akkumulátora átlagos használat mellett akár 7 napig is bírja, de takarékos üzemmódban akár 10 napig is kitart.

Az új egészségfigyelő rendszerrel a Watch Fit 3 még pontosabban méri a pulzust, a véroxigénszintet, a stresszt, a mozgást és az alvást. Az óra óránként emlékeztet a mozgásra, és alvás közben a légzést is figyelemmel kíséri. Több mint 100 edzésmódot ismer, így a felhasználók széles körű tevékenységeket követhetnek nyomon, a hagyományos sportoktól kezdve a horgászaton át a hastáncig.

Bár a Watch Fit 3 ár-érték arányban kiváló választás, néhány modern funkció hiányzik belőle, mint például az érintéses fizetési lehetőség vagy az EKG-készítés, mivel az NFC-chip nem része az eszköznek. Ennek ellenére az óra hosszú üzemidővel, kényelmes viselettel és hasznos funkciókkal rendelkezik, így a mindennapok során megbízható társnak bizonyul.