A Fradi női kézisei megszerezték a bajnoki címet

A Ferencváros női kézilabdacsapata egy fordulóval a szezon vége előtt bebiztosította a bajnoki címet az NB I-ben, miután szerdán legyőzte a Vasas SC-t.

A Ferencvárosi TC női kézilabdacsapata 41–30-ra diadalmaskodott a Vasas SC otthonában, ezzel pedig matematikailag is biztossá vált, hogy a bajnokságban az első helyen végeznek. A sikerük különösen fontos, mivel az utolsó fordulóban a Bajnokok Ligája-elődöntős Győri Audi ETO KC még pontszámban utolérheti őket, azonban az FTC jobb egymás elleni eredményei révén már nem előzhető meg a tabellán.

Ez a siker a klub történetének 14. bajnoki címét jelenti, és egyben azt is, hogy a Ferencváros 1997 óta először tudott ismét duplázni, hiszen a Magyar Kupában és az NB I-ben is az élen zárták a szezont.

A győzelem után Kubatov Gábor, az FTC elnöke azonnal gratulált a játékosoknak a közösségi oldalán. A szerdai mérkőzésen a Fradi már a szünetben előnyben volt, de a második félidőben még inkább kiütközött a két csapat közötti különbség.

A szerdai játéknapon a Győri Audi ETO KC szoros mérkőzésen 31-30-ra legyőzte a Debrecent, de ez sem fenyegeti az FTC bajnoki címét. Az is eldőlt, hogy a Kozármisleny mellett a NEKA esik ki az NB I-ből. A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Békéscsaba is kikapott házigazdaként, és bár az utolsó fordulóban a NEKA pontszámban beérheti a Békéscsabát, az egymás elleni eredmények a csabaiaknak kedveznek. Az NB I/B-ből a Szombathelyi KKA és az Esztergomi Vitézek csapata jutott fel az élvonalba.

Eredmények – NB I, 25. forduló

DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC 30-31 (12-14)

NEKA-Alba Fehérvár KC 25-28 (12-13)

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good SE 24-36 (11-16)

MTK Budapest – Praktiker-Vác 36-32 (19-17)

Motherson Mosonmagyaróvári KC-Kozármisleny KA 51-27 (23-13)