A legújabb Bentley: 782 lóerő és zöld rendszám

A Bentley bejelentette, hogy júniusban mutatja be a Continental GT negyedik generációját, amely egy vadonatúj plugin hibrid hajtáslánccal érkezik.

A brit gyártó már előzetesen közzétett egy álcázófóliás prototípus képét a luxus sportkupéról. Az új Continental GT jelentős változást hoz az elődmodellhez képest, ugyanis a korábbi 6 literes W12-es motor helyett egy 4 literes V8-as biturbó benzinmotorra épülő plugin hibrid hajtásláncot kap, amely 782 lóerős teljesítményt és 1000 Nm-es nyomatékot biztosít.

Az autó akkumulátorának kapacitása egyelőre nem ismert, de a gyártó ígérete szerint az elektromos üzemmódban körülbelül 80 kilométeres hatótávolságot képes majd biztosítani.

A Bentley új modelljének bejelentése egybeesik az Egyesült Királyságban tapasztalható gazdasági változásokkal, ahol esett áprilisban az infláció, de a várakozásokhoz képest még mindig magas volt. Az infláció áprilisban 2,3%-ra csökkent, ami a márciusban mért 3,2%-os adathoz képest csökkenést jelent, de a Reuters által megkérdezett közgazdászok meredekebb, 2,1%-os csökkenésre számítottak. A befektetők és a piaci szereplők figyelmesen követik az ilyen gazdasági jelzéseket, mivel a Bank of England (BOE) döntéshozói jelezték, hogy hajlandóak lennének a nyáron valamikor kamatcsökkentésre, de hangsúlyozták, hogy az időzítés a friss adatoktól függ.

Az Egyesült Királyságban nem csak a gazdasági változások, hanem a családi örökségek körüli jogi viták is a figyelem középpontjába kerültek. Az angliai bíróság 220 ezer font (körülbelül 100 millió forint) bírósági költség megfizetésére kötelezett öt unokát, akiket nagyapjuk majdnem teljesen kihagyott a végrendeletéből. A 91 éves Frederick Ward 2020-ban hunyt el, és csalódottságában kizárta örökségéből néhai fiának, Frednek öt lánygyermekét, mert azok alig tartották vele a kapcsolatot. A nagyapjuk vagyonát Terry Ward és Susan Wiltshire között osztotta fel, míg Fred fiának gyermekei csak jelképes összegeket kaptak. Az örökség nélkül maradt unokák a bírósághoz fordultak, állítva, hogy nagyapjukat befolyásolták, de a bíróság ésszerűnek találta az elhunyt döntését, tekintettel arra, hogy az öt nővér nagyon ritkán látogatta meg a férfit.

Egy másik, figyelemre méltó esemény történt az Egyesült Királyságban, amikor egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy BMW megcsúszik az úton és egy ház kertjébe csapódik Bradfordban. A baleset során a megengedettnél nagyobb sebességgel haladó jármű utasai kisebb sérülésekkel megúszták az esetet, majd elmenekültek a helyszínről. A baleset május 20-án este történt, és a rendőrség még mindig keresi a két embert, akik a baleset után elhagyták az autót. A becsapódás helyszínéül szolgáló otthon tulaja szerint az autó legalább 60 mérföld/órás sebességgel hajtott, és szerencsére senki sem sérült meg, bár anyagi károk keletkeztek.

A brit kultúra egy másik területén, a szórakoztatóiparban is történtek érdekes fejlemények. Rafe Spall brit színész, aki többek között a Black Mirror sorozatban és a Hot Fuzz című filmben is szerepelt, arról mesélt egy podcastben, hogy kerüli a szexjeleneteket, mert már túl sokszor volt látható a „fütyije”. A 41 éves férfi elmondta, eddig legalább tizennyolc szexjelenetben vett részt, és nem vágyik rá, hogy ez a szám növekedjen. A háromgyerekes apa a Where There’s a Will, There’s a Wake című podcastban hozta fel, hogy hiába tartják izgalmasnak az ilyen jeleneteket, ő már rengeteget forgatott, „túl sokszor látták a fütyijét”, és nem szeretné többször csinálni. Rafe Spall szerint felháborító, hogy bárki rákereshet a neten a „meztelen hírességek adatbázisában”, amin mindenki megtalálható, aki valaha szerepelt ruha nélkül a kamerák előtt.