4iG: az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább

A 4iG csoport átalakulása során az Antenna Hungária Zrt. holding társaságként folytatja működését, míg a kereskedelmi és infrastruktúra egységek külön vállalatokként lépnek piacra.

A 4iG csoport transzformációjának célja a távközlési-kereskedelem, távközlési-infrastruktúra és informatikai-kereskedelmi egységek kialakítása. Ebben a folyamatban az Antenna Hungária Zrt. infrastruktúra és kereskedelmi egységei is leválnak, így ezek önálló vállalatként működnek tovább, míg az Antenna Hungária Zrt. holding társaságként folytatja tevékenységét.

A 4iG Nyrt. által 2023. november 13-án elindított transzformációs program egy jelentős mérföldkőhöz érkezett, amikor az Antenna Hungária Zrt. részvényesei döntöttek a szétválásról. A jövőben a kereskedelmi társaság neve AH Média Kereskedelmi Zrt., az infrastruktúra társaságé pedig AH Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. lesz. A leválás napját 2023. augusztus 31-ére tűzték ki, az új struktúra szerinti működés pedig 2024. szeptember 1-jén veszi kezdetét.

A 4iG csoport átalakítása során a távközlési vállalatokat kereskedelmi és infrastruktúra vállalatokká alakítja, majd a szétválasztott funkciók szerint integrálja működésüket. Ezenkívül a csoport informatikai és rendszerintegrációs tevékenységét is önálló vállalatba szervezi, és az űripari valamint technológiai érdekeltségeit is egy önálló egységbe vonja össze. Ezeket a tevékenységeket a holdingvállalat fogja központilag irányítani és stratégiai vezetéssel ellátni, országhatárokon átívelően támogatva és koordinálva a teljes cégcsoport működését.