Viharos időjárás várható az ország nagy részén

A következő napokban az esernyők és esőkabátok hasznos társaink lesznek, hiszen több helyen is viharokra, jégesőre és erős szélre kell számítani.

Az idokep.hu előrejelzése szerint kedden kezdetben csak néhol várható eső vagy zápor, de a nap folyamán egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik a Dunántúlra, ami délután és este egyre több helyen okozhat zivatarokat. A zivatarokat felhőszakadás, nagyobb méretű jég, viharos széllökések és intenzív villámlás is kísérheti. Északkeleten viszont szárazabb időre van kilátás. A keleti-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is erős lehet. Hajnalban északon és északkeleten pára vagy köd is kialakulhat. A hőmérséklet reggel 9 és 17, délután pedig 25 és 31 fok között alakul, de a záporok és zivatarok után hirtelen lehűlés várható.

Szerdán a napos időszakokat erős gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg, és ismét több helyen kell záporokra, zivatarokra számítani, helyenként heves viharokkal. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet. Hajnalban párás, ködös idő is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között várható, de a csapadék után itt is lehűlhet a levegő.

Csütörtökön a változékony időjárás folytatódik, napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, és ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél főként a zivatarok környezetében erősödhet meg. A hőmérséklet délután 23 és 28 fok között alakul.