Uniós források kifüstölt projektjei

Számos uniós támogatással megvalósult projekt került a figyelem középpontjába, amelyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A bodrogkeresztúri kilátótól kezdve a sárazsadányi szellemélményparkon át a rakamazi Nagy Teknősbékaházig számos példa akad a pénzégetésre.

A bodrogkeresztúri 40 centiméter magas kilátó, amelyre 40 millió forintos uniós támogatást költöttek, ma már nem nyújt kilátást a folyókanyarulatra és a hegyi panorámára, mivel elé nőttek a fák. A helyi turizmus számára azonban a kilátó inkább áldásnak bizonyult, hiszen sokan csak azért látogattak el a faluba, hogy megtekintsék.

Sárazsadányban egy szabadtéri létesítményegyüttes épült 35 millió uniós támogatásból, de a drótkötélpályát lebontották, a BMX-pályát benőtte a fű, és a kibérelhető eszközöket eladták. A rakamazi Nagy Teknősbékaházban már csak három díszhal úszkál, az ökocentrum többi része pedig ősmagyar kiállítássá alakult.

Tyukodon tizenegy kilátó épült 264 millió forint uniós pénzből, de ezek közül már csak öt áll, a többi enyészeté lett. Hatvanban egy biciklis kalandparkot 140 millió forintból hoztak létre, de egy baleset után bezárták, és ma már csak a maradványai láthatók.

Nyírmártonfalván egy lombkoronasétány épült, de a fák kivágásra kerültek, így a sétány fölött nincs lombkorona. Újbudán egy mozgássérültliftet 1,66 millió forintért építettek, de végül egy olcsó mobil rámpával oldották meg az akadálymentesítést.

Jakabszállásnál egy szánkódombot hoztak létre 37 millió forintból, de a ritkán eső hó miatt a vállalkozás csődbe ment. Kunszentmártonban egy szabadstrandot alakítottak ki, de a terület inkább sárpakolásra alkalmas, és a partot csónakkiállónak használják.

Nyugotszenterzsébeten egy buszmegálló-kilátót hoztak létre, amely a helyiek szerint hasznos, mivel így nem kell télen hóban, sárban gyalogolniuk a másik megállóhoz. A szerkesztőség felhívja az olvasókat, hogy osszák meg velük a sikeres uniós támogatású beruházásokat is.