A Magyar Telekom célára jelentősen megemelkedett

A Santander Bank Polska kedden bejelentette, hogy jelentősen, közel 25 százalékkal megemelte a Magyar Telekomra vonatkozó 12 havi célárát.

A lengyel pénzintézet továbbra is vételre ajánlja a távközlési cég részvényeit, de az előző 969 forintos célár helyett most már 1178 forintra emelte azt. Ez a szint jelentős, 24 százalékos növekedést jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Az elemzői közösség által számított célárak átlaga 1054 forint, ami szintén magasabb, körülbelül 11 százalékkal a mostani árfolyamnál.

A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama a mai napon 0,3 százalékos emelkedést mutatott, míg az idei év folyamán eddig összességében 39,6 százalékos pluszban van.

A Santander Bank Polska bejelentése mellett a lengyel közélet egy másik fontos hírrel is szolgált. Hetvenegy éves korában elhunyt Jan A.P. Kaczmarek Oscar-díjas lengyel filmzeneszerző. Hosszú betegség után, röviddel hetvenegyedik születésnapja után távozott az élők sorából. Kaczmarek a közép-lengyelországi Konin városában született zenészcsaládban, és pályája során több mint hetven lengyel és külföldi filmalkotáshoz komponált zenét. Legismertebb munkája az Én, Pán Péter című film zenéje, amelyért 2005-ben Oscar-díjat kapott. A művész emellett számos más elismerést is begyűjtött, többek között Golden Globe- és BAFTA-díjra is jelölték, valamint 2011-ben ő alapította a Transatlantyk Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivált Poznanban.