Keddi friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 21., kedd: A legfrissebb hírekkel, közlekedési információkkal és az időjárás előrejelzéssel indítjuk a napot.

A 30 évesnél fiatalabb általános iskolai tanárok száma növekedett az elmúlt évben, de még mindig jelentősen elmarad a többi korcsoporttól. Egy hajózási szóvivő szerint nagy sebességgel ütközhetett egy motorcsónak a szállodahajónak. Megfigyelték, hogy mely termékek drágultak a legjobban Magyarországon. Június 9-én lesznek, akik nyolc szavazólapot kapnak. A Publicus felmérése szerint Karácsony Gergely magabiztos előnyben van. Lengyelországban kilenc embert gyanúsítanak orosz szabotázsakcióval. A Juventus labdarúgócsapata a 75. percben még 3-0-ra volt lemaradva, de végül pontot szerzett.

Budapesti közlekedési információk:

A XII. kerületi Nagyenyed utcából nem lehet jobbra kanyarodni az Alkotás utcába gázvezeték-javítás miatt, ahol csak a buszsáv használható. A XIV. kerületi Nagy Lajos király útját egyirányúsították aszfaltozás miatt. A II. kerületi Sarolta utcát burkolatjavítás miatt lezárták. A Kerepesi út-Szentmihályi út-Keresztúri út csomópontban nem működnek a jelzőlámpák karbantartás miatt. A XII. kerületi Kiss János altábornagy utcában csatorna-karbantartás miatt útszűkület van. A Podmaniczky utcában és a XXII. kerületi Ezüstgaras utcában építkezés és karbantartás miatt számíthatunk útszűkületre. Újpesten a Megyeri úton elektromos közmű javítása miatt a forgalom a parkolósávban halad.

A 218-as autóbusz Solymár és Üröm között megnövekedett menetidővel közlekedik.

Mai időjárás:

Több helyen várható zápor és zivatar, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyam:

Ma Konstantin névnapja van. Az euró középárfolyama 387,87, az amerikai dolláré 357,68, a svájci franké 393,49, míg a brit fonté 452,43.

+1:

Két évvel ezelőtt még börtönben volt, szerdán viszont ő vezeti a szlovák kormány ülését Fico helyett.