Hiányzik Novák Katalin egykori munkatársainak

Egykori tanácsadója és a köznevelési helyettes államtitkár is hiányolja a lemondott Novák Katalint, akik szerint példakép volt és sok jót képviselt.

Skrabski Fruzsina, a volt államfő egyik tanácsadója szerint szinte minden nap kapcsolatba lépnek vele emberek, akik azt fejezik ki, mennyire hiányzik nekik Novák Katalin. Skrabski úgy véli, Novák "szívből politizált", hiteles volt és olyan ajtókat nyitott meg, amelyeket más nem. A tanácsadó szerint sokan nem értik, miért volt szükség a lemondására, még azok is, akik a kegyelmi döntése miatt haragudtak rá, úgy gondolják, hogy egy bocsánatkérés is elegendő lett volna.

Skrabski hozzátette, hogy bár nem találkozott Novák Katalinnal a lemondása óta, néha SMS-ben beszélgetnek, és a volt államfő rengeteg levelet kap, amelyekre válaszolni szeretne. A tanácsadó azt is elmondta, hogy amikor kiállt Novák mellett, nem számított a kapott szeretetre és megbecsülésre, de ezek megerősítik, hogy érdemes jó, bátor és hűségesnek lenni.

Balatoni Katalin, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár is megszólalt a témában, kifejezve, hogy neki is hiányzik Novák Katalin, és példaként tekint rá. Balatoni biztos benne, hogy Novák olyan területen fogja folytatni a munkáját, ahol tovább viheti azokat az értékeket, amelyeket eddig képviselt.

Novák Katalin február 10-én mondott le államfői tisztségéről, miután kiderült, hogy kegyelmet adott a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofilügyben elítélt volt igazgatóhelyettesének. A volt igazgatóhelyettes éveken át védte a pedofíliáért elítélt igazgatót, és megpróbálta befolyásolni az áldozatok vallomását. Egyik áldozat nem bírta a megaláztatást, és 2016-ban öngyilkos lett.

A lemondott államfő nemrég Spanyolországban, az Andalúziai Királyi Lovasiskolában jelent meg, de a látogatásáról készült képeket gyorsan eltávolították az internetről.