Lázár János: Új messiás miatt lehet újra Fidesz-kétharmad

Lázár János, az építési és közlekedési miniszter kedden Debrecenben arra buzdította a hallgatóságot, hogy vegyenek részt a június 9-i "fontos választáson". Az MTI beszámolója szerint a miniszter a Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben tartott utcafórumon beszélt arról, hogy a politika február 1-je óta izgalmasabbá vált, és vannak, akik egy új messiást várnak.

Lázár János a debreceni eseményen emlékeztetett a hallgatóságot egy korábbi esetre, amikor Hódmezővásárhelyen is próbálkoztak egy messiással, akit szintén Péternek hívtak. A miniszter szerint ez a messiás hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz 2022-ben ismét kétharmadot kapjon, és felvetette a lehetőségét, hogy az új messiás, Magyar Péter is lehetővé teheti, hogy a Fidesz 2026-ban újra kétharmadot szerezzen.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban Lázár János kiemelte, hogy aki elmennek szavazni, azok Debrecen jövőjéről döntenek. Aki Papp Lászlóra, a Fidesz-KDNP jelöltjére, korábbi polgármesterre voksol, az a város biztos jövőjére teszi a voksát.

A miniszter szerint Debrecenben a legfontosabb cél az, hogy a városban jó legyen élni, és hogy a debreceni választópolgárok boldogok, elégedettek és büszkék lehessenek. Lázár János további együttműködést ígért a debrecenieknek, amelynek során a jövőben a közlekedésfejlesztés kerül a középpontba: közutak és csomópontok korszerűsítése, vasútfejlesztés, a tömegközlekedés átalakítása, a tarifarendszer fejlesztése.

Lázár János a békepárti narratívát hangsúlyozva arról is beszélt, június 9-én Európa sorsa is tét, és ha a kormány meggyengül vagy meggyengítik, akkor „beletolják Magyarországot a háborúba”.