III. Károly király rajong a magyar népdalokért

Sebestyén Márta, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, már négyszer is énekelt a brit királyi családnak, és III. Károly király különösen kedveli előadásait.

Sebestyén Márta először Göncz Árpád utolsó elnöki látogatásakor énekelt a néhai II. Erzsébet királynő előtt, ahol nagyon izgult, különösen az ünnepi ebéd miatt, ahol a királyi család is jelen volt. A művésznő bevallása szerint félt attól, hogy elrontja a gyönyörű ruháját, és Károly király, akkor még herceg, titkára tanácsolta neki, hogy ne a királynőre nézzen éneklés közben, mivel ő olyan fegyelmezett, hogy semmilyen érzelmet nem mutat. Ehelyett Károlynak ajánlották, hogy énekeljen, akinek az arca felragyogott, miközben hallgatta a magyar népdalokat.

A király és a népdalénekes között kialakult levelezés során Károly király megkérdezte Sebestyén Mártát, hogy hol hallhat többet a magyar dalokból. A művésznő egy levelet is kapott tőle, amelyben a király kedves szavakkal írt, kiemelve tiszteletét Magyarország, annak történelme és kultúrája iránt. Azt is megjegyezte, hogy alig várja, hogy újra hallhassa Sebestyén Márta énekét, és ezt a levelet "üdvözlettel, a te Károlyod" aláírással zárta.