Cate Blanchett és Alicia Vikander magyarországi forgatású filmjének cannes-i bemutatója

Magyarországon készült, Cate Blanchett és Alicia Vikander főszereplésével a "Rumours" (Pletykák) című politikai szatíra, amelyet a 77. cannes-i fesztiválon mutattak be versenyen kívül szombat este. A film rendezői Guy Maddin, Evan Johnson és Galen Johnson, egy kanadai trió voltak.

A közel kétórás angol nyelvű vígjáték a G7-országcsoport éves találkozójának eseményeit dolgozza fel, ahol a politikusok egy képzeletbeli kastély parkjában vesznek el egy egyre veszélyesebbé váló erdőben, miközben a találkozó nyilatkozatát igyekeznek megfogalmazni.

A produkcióban olyan neves színészek tűnnek fel, mint Cate Blanchett, Alicia Vikander, Roy Dupuis, Nikki Amuka-Bird, Charles Dance, Takehiro Hira, Denis Ménochet, Roland Ravello és Zlatko BuriC.

A német-kanadai koprodukció magyar partnere a Laokoon Filmgroup volt, amelynek magyar producerei, Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor is részt vettek a cannes-i bemutatón.

Stalter Judit az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a magyar adóvisszatérítési rendszer és a magyar stáb magas szakmai színvonala vonzotta a produkciót Magyarországra. A film a mogyoródi Astra Filmstúdióban és Budapest környéki helyszíneken készült, ahol a több mint kétszáz fős stáb 95 százalékát magyar szakemberek alkották.

A Laokoon Filmgroup korábban olyan sikeres filmeket gyártott, mint Nemes Jeles László Oscar-díjas Saul fia, de a cég számára fontosak az angol nyelvű minőségi szervizmunkák is, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Európa élvonalában maradhassanak.