Sötét titka lehet a legnépszerűbb TikTok-sztároknak

Ártatlan táncok, mindössze pár másodperces vidám videók az interneten, amikről nem is sejtjük, hogy milyen tragédiák állnak mögöttük. Kegyetlen szektáról számol be a Netflix legújabb dokusorozata, ami szerint a sikerért nem csak pénzzel, de a családunkkal is fizetnünk kell az ördögnek.

Hollywood a szórakoztatóipar fellegvára, ami legalább annyi álmot tartogat magában, mint rémálmot. Néhány évvel ezelőtt berobbant a köztudatba egy új közösségi platform, a TikTok és vele együtt új influenszerek jelentek meg a „piacon”. Arra azonban már kevesen gondolnának, hogy az ártatlannak tűnő táncos tartalmak mögött komoly bűncselekmények is húzódhatnak .

A Wilking család története egy a sok közül, amit a hónap végén megjelenő netflixes produkcióban ismerhetünk meg .

A lelkipásztor, aki foglyul ejt

Az ördög táncosai: A 7M TikTok-szekta dokumentumsorozat még nem jelent meg a felületen, de a történet sokak számára ismerős lehet, hisz az ügy évek óta húzódik már . A 7M menedzsment sikert ígér a feltörekvő TikTok-sztároknak, azonban a valóságban foglyul ejtik és rabszolgaként dolgoztatják őket a virtuális térben. A szórakoztatóipari menedzsment céget a Shekinah Church egykori alapítója, Robert Shinn hozta létre, akit 2009-ben Lydia Chung egykori egyháztag beperelt, mert állítólag elvágta őt a családjától, agymosást végzett rajta, és 3,8 millió dollár értékű vagyont csalt el tőle .

A Wilking család évek óta hangoztatja, hogy lányukkal, Mirandával is ugyanezt műveli Shinn és csapata. Miranda Derrick ugyanis korábban szinte elválaszthatatlan volt testvérével, Melanieval. A táncos videók gyártását is együtt kezdték, majd Miranda szerződést kötött a 7M céggel, és hirtelen minden megváltozott .

Közölte a családjával, hogy hagyják őt békén és soha többé nem tért vissza Los Angelesből a michigani otthonába. Mi több, arról se szólt szeretteinek, hogy megházasodik és életét egy szintén a cégnél dolgozó influenszerrel köti össze. Miranda és a cég által foglalkoztatott táncosok mind a legnépszerűbb felhasználók között vannak, tartalmaikat milliók követik az internet összes platformján .

Ennek már három éve, de Miranda családja nem adja fel, vélhetően a temérdek újságcikk után ezért is egyeztek bele, hogy a streaming-szolgáltató sorozatában is megszólalnak. Eközben Miranda és férje egy közös közleményt adtak ki, amelyben kijelentették:

Szánalmas és megvetendő, hogy megpróbálják a magánjellegű családi ügyeket egy ízléstelen, nyilvános botránnyá változtatni a kattintások és a befolyás érdekében

– hangzott el a videóban, mire válaszul szülei közel negyven percen át zokogtak a reakcióképp küldött felvételen .

Van kiút a digitális rabszolgaságból

Ha egyszer valaki belépett a 7M szektájába, az nem jelenti azt, hogy onnan soha nem léphet ki – igaz, ez rendkívül nehéz lesz számára. A vádak szerint ugyanis Shinn minden centet lenyúl a neki dolgozó nagyjából tizenhárom influenszertől . 

Katie Paulson, a sorozat egyik készítője nemrég az Instagram-oldalán osztotta meg, hogy Shinn és csapata folyamatosan pereli őt, hogy ezzel is megakadályozzák a történet bemutatását:

Ahhoz, hogy ez a projekt idáig eljusson, több mint két évig tartott a producerekkel, rendezőkkel, illetve a 7m és a Shekinah Church egykori tagjaival folytatott kiterjedt munka. Robert Shinn pert indított ellenem és mások ellen, akik részt vettek ennek a sorozatnak az elkészítésében. Véleményem szerint azért, hogy megpróbálja leállítani a sorozatot és megakadályozza, hogy az emberek előálljanak.

Paulson azonban állítja, hogy ezzel nem lehet megállítani a produkciót. A dokusorozatban több egykori táncos is megszólal, akik tagjai voltak a 7M-nek. Az előzetesben elhangzottak szerint nem kételkedtek a cég vezetőjének szavaiban, elvégre mégis csak egy lelkipásztor, ő pedig miért akarna nekik rosszat?!

Miranda Derrick hosszú idő után nemrég anyák napja alkalmából osztott meg egy táncos videót édesanyjával és testvérével, Melanieval. Paulson azonban egy kommentben elmondta, hogy Miranda még mindig a szekta foglya, hiába a vidám videófelvétel az interneten .