A Sonos Ace: Az új prémium fejhallgató a piacon

Az amerikai Sonos vállalat bejelentette az első fejhallgatóját, a Sonos Ace-t, amely a felsőkategóriás zajszűrős fejhallgatók piacán kíván versenyezni az Apple és a Sony termékeivel.

A Sonos, amely eddig főként prémium kategóriás hangsugárzóiról és soundbarjairól volt ismert, most egy új termékkategóriába lép be a Sonos Ace fejhallgatóval. A cég korábban az IKEA-val közös Symfonisk projektjével és az Era 100, valamint az Era 300 hangszórókkal bővítette kínálatát. A Sonos Ace a Sony WH-1000XM5 és az Apple AirPod Max modellekkel kíván versenyezni a zajszűrős fejhallgatók piacán.

A fejhallgató 2023. június 5-én kerül világszerte forgalomba, Magyarországon pedig 195 500 forintos áron lesz elérhető. A Sonos az árazásban a Sony és az Apple termékei közé pozicionálta az Ace-t, jelezve, hogy a készülék többet nyújt a Sony aktuális csúcsmodelljénél, de mégis kedvezőbb áron kapható az Apple termékénél.

Az új fejhallgató dizájnja az Apple megoldására emlékeztet, de a Sonosra jellemző letisztult formavilág is megfigyelhető rajta. A fehér és fekete színben érkező Ace minden olyan funkciót kínál, amit a felső kategóriás fejhallgatóktól elvárhatunk.

A Sonos Ace hi-fi hangzást ígér az egyedi 40 milliméteres meghajtóknak köszönhetően, amelyek minden tartományban precíz és tiszta hangzást biztosítanak. A fejhallgató headsetként is használható lesz telefonhoz csatlakoztatva. A veszteségmentes audio a Qualcomm Snapdragon Sound AptX kodeket támogató androidos okostelefonokon lesz elérhető, emellett a Dolby Atmos és a Sony 360 Reality Audio támogatásával a spatial audio is élvezhető lesz több zenei szolgáltatás esetében.

A Bluetooth 5.4 kapcsolaton keresztül kommunikáló eszköz érintésérzékeny kagylókkal rendelkezik, amelyek gesztusokkal vezérelhetők. Az aktív zajszűrés (ANC) mellett az Aware mód is elérhető lesz, amely a külvilág hangjait erősíti fel. A fejhallgató egy töltéssel 30 órán át használható zajszűréssel együtt, és a gyorstöltés funkcióval 3 perc alatt 3 órányi energia juttatható a telepbe.

A Sonos Ace támogatja a Dolby Atmos formátumot filmezés közben is, különösen akkor, ha a felhasználónak van Sonos Arc hangprojektora, amelyhez csatlakoztatva a térhatású hang érhető el egyetlen érintéssel. A funkció a megjelenést követően fokozatosan lesz elérhető a Beam, Beam Gen 2 és Ray hangprojektorokkal is.

A fejhallgató hangzása a megújult Sonos alkalmazáson keresztül testreszabható, és a Dolby Head Tracking technológiával van felszerelve. A Sonos TrueCinema megoldása, amely az életterünk akusztikáját térképezi fel, még idén megérkezik a készülékre.

A 312 grammos fejhallgató külső részei matt hatású műbőrből készültek, a rozsdamentes acél pánt fejvédő borítása pedig memóriahabos kialakítású, cserélhető kagylókkal. A csomag részét képező hordozható keménytok részben újrahasznosított anyagokból készült, és tartalmaz egy kisebb kábeltárolót is.