A Samsung új Battery AI funkciója hosszabb üzemidőt ígér

A Samsung jövő évi csúcsmodelljei nem kapnak nagyobb kapacitású akkumulátort, de egy új Battery AI funkcióval mégis hosszabb üzemidőt ígérnek a készülékek.

Az akkumulátor kapacitása fontos szempont a felhasználók számára, és a gyártók is igyekeznek megoldásokat találni az üzemidő növelésére. A Samsung Galaxy S25 modelljeiben marad az 5000 mAh-s kapacitás és a 45W-os gyorstöltés, de a cég egy új funkcióval, a Battery AI-vel kívánja növelni az üzemidőt anélkül, hogy ez befolyásolná a telefon teljesítményét.

A Battery AI egy intelligens funkció, amely 5-10 százalékos üzemidő-növekedést ígér azzal, hogy leállítja a szükségtelen háttérben futó feladatokat, így nem kell kompromisszumot kötni a sebesség, a hálózati képességek vagy más kritikus funkciók terén.

Bár még nem bizonyos, hogy a Battery AI funkció megjelenik-e a Galaxy S25-ökben, a Samsung korábbi AI megoldásai alapján jó esély van rá. A cég ezzel reagálhatna azokra a kritikákra, amelyek szerint a Galaxy S21 óta nem növelte az akkumulátor kapacitását a prémium kategóriás telefonjaiban.

A Battery AI sikeressége a fejlett hardverkomponensek, mint például a neurális hálózati feldolgozó egység (NPU) és a legmodernebb szoftveralgoritmusok együttműködésétől függ. A Samsung így új lehetőségeket nyithat meg az akkumulátor-optimalizálás terén, kihasználva a Snapdragon 8 Gen 4 és az Exynos 2500 processzorok számítási teljesítményét.