COOP bevétele növekedett az inflációs környezetben

Az előző évinél tíz százaléknál is nagyobb bővüléssel, 830 milliárd forint árbevétellel zárta a 2023-at a COOP Gazdasági Csoport, ami a nehezen tervezhető gazdasági környezet ellenére is jelentős növekedést jelent.

A CO-OP Hungary Zrt. keddi beszámolója szerint a cégcsoporton belül a Coop üzletlánc tavalyi forgalma 11 százalékos növekedést mutatott, így az elérte a 521 milliárd forintot. Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a csütörtöki közgyűlésen hangsúlyozta, hogy a kiskereskedelmi szektor szereplőinek a tavalyi évben is nehezen tervezhető gazdasági környezetben kellett helytállniuk.

A kereskedelmi szektor jelenlegi helyzetét illetően Pekó László megjegyezte, hogy a 2023 eleji infláció miatt a megnőtt forgalmat fenntartani különösen nehéz feladat. Az igazgatóság elnöke szerint a forgalmi visszaesés esetén vagy az árrést kell növelni, vagy a költségeket kell csökkenteni. Azonban megjegyezte, hogy az árrés növelése a jelenlegi időszakban nem tűnik kedvezőnek, míg a költségek emelkednek.