Késes támadás egy kínai általános iskolában

Két ember életét vesztette és további tíz megsebesült egy késes támadás során, amely egy dél-kínai általános iskolában történt.

A tragikus esemény a Csianghszi tartománybeli Guixi város egyik általános iskolájában zajlott le. A támadást egy 45 éves nő követte el a rendőrség szerint. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset részleteit.

Egy szülő a BBC-nek elmondta, hogy a hírt délben kapta meg, és nagyon megdöbbent. "A gyermekem ötödikes, biztonságban hazaérkezett, de az iskola nem tájékoztatott minket semmiről, mindent eltitkolt" – mondta a szülő, amit az Index szúrt ki. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az iskola nem tájékoztatta őket a történtekről. "Természetesen félünk. Nem csak a gyerekek, még mi felnőttek is nagyon félünk" – nyilatkozta egy másik szülő, hozzátéve, hogy az osztályfőnökök gyorsan reagáltak, és megnyugtatták a szülőket a gyerekek biztonságáról.

Arra is fény derült, hogy a pedagógusok közzétették a diákok fotóit a szülői csoportban, mondván, hogy a gyerekek biztonságban vannak, és kérték a szülőket, hogy jöjjenek értük. Az utóbbi hónapokban Kínában több hasonló támadás is történt. Májusban Yunnan tartományban egy férfi két embert ölt meg és huszonegyet megsebesített egy kórházban. Augusztusban ugyanitt egy mentális betegséggel küzdő férfi késsel támadt meg embereket egy lakónegyedben, két halálos áldozatot és hét sebesültet hagyva maga után. Júliusban pedig egy óvodai késeléses támadásban hat ember vesztette életét, köztük három gyermek, Guangdong tartományban.