Olaszország válaszlépéseket fontolgat az orosz intézkedések miatt

Az olasz kormányzat hétfőn ülésezik, hogy megvitassa azokat az orosz intézkedéseket, amelyek olasz vállalatok, köztük az UniCredit bank vagyonának lefoglalásával jártak. A Reuters jelentése szerint a külügyminiszter is részt vesz az ülésen.

Az UniCredit bank eszközeinek lefoglalása egy pénteki oroszországi bírósági határozat eredménye, amely egy sikertelen gázprojekt kapcsán indult perrel áll összefüggésben. Az érintett eszközök értéke 463 millió euró, ami magában foglalja a bank számláit, ingatlanjait és két leányvállalatának részvényeit.

Az olasz Ariston háztartásigép-gyártó oroszországi leányvállalatának ideiglenes irányítását Vlagyimir Putyin elnök rendelete alapján a Gazprom egyik egységére ruházták át. Ez is azok közé az esetek közé tartozik, amelyeket az olasz kormányzat meg fog vitatni.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter kezdeményezésére tartandó megbeszélés célja, hogy elemezzék az olasz vállalatokat érintő orosz jogi és politikai lépések hatásait, és meghatározzák az esetleges válaszlépéseket.

: Reuters