A tökéletes grillételek titkai

A grillezés nemcsak az ízekről, hanem a közösségi élményről és a szabadtéri főzés varázsáról is szól. A grillszezon beköszöntével érdemes megismerni az alapokat, hogy a húsok és zöldségek tökéletesen sikerüljenek.

A grillezés során fontos a türelem, hiszen a grill begyújtása és a rács előmelegítése időt vesz igénybe. A megfelelő eszközök, mint a minőségi grillszén, gázgyújtó vagy gyújtókémény, elengedhetetlenek a sikeres grillezéshez. A Lidl kínálatában számos grilleszköz megtalálható, mint például bográcsok, grillek és grillhőmérők, amelyek segítségével könnyebbé válhat a grillezés folyamata.

A húsok és zöldségek grillezése előtt érdemes kevés olajjal vagy száraz páccal ízesíteni őket. A Lidl felmérése szerint a magyar vásárlók körében a magyaros, paprikás, zöldfűszeres és mustáros ízvilág a legnépszerűbb, és ezekkel a fűszerekkel nem lehet melléfogni. A Lidl tavaly több mint 5,7 millió kilogramm grillterméket értékesített, ami jelzi a grillezés iránti szeretetünket.

Az előkészített, ízesített grillételekkel is könnyedén varázsolhatunk az asztalra finomságokat. A Lidl Grill&Fun termékcsaládja különféle előkészített húsokat kínál, mint például a juhbeles grillkolbász vagy a sörben pácolt sertésoldalas. Ezek a termékek jelentős részben hazai beszállítóktól származnak, és néhányukat már exportálják is.

A grillételek mellé kínálhatunk különféle szószokat és mártásokat, amelyekkel mindenki ízlése szerint szabhatja személyre a tányérján lévő ételt. A Lidl kínálatában számos kész szósz közül válogathatunk, mint például a barbecue, különféle mustárok vagy fokhagyma és sajtszószok.

A grillezés során ne feledkezzünk meg a köretek és a desszertek lehetőségéről sem. A zöldségeket, mint a paprika, cukkini, paradicsom, padlizsán és hagyma, a rácsra helyezve is elkészíthetjük. A sült gyümölcsök, mint például a csokoládéval töltött főzőbanán, szintén remek desszertek lehetnek a grillpartin.

A grillezésben a kreativitásnak csak a képzelet szabhat határt, így bátran kísérletezzünk új ízekkel és technikákkal, miközben a rácsot forrón tartjuk.