A békemenet fontosságáról beszélt Bayer Zsolt

Bayer Zsolt publicista a Kossuth rádióban hangsúlyozta, hogy a június 1-i békemenet különösen aktuális a Nyugat által eszkalált háború és a szlovák miniszterelnök elleni merénylet által keltett gyűlölethullám miatt.

A publicista szerint a békemeneten erőt kell mutatni, és mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt az eseményen, hogy megmutassák: a normális világ és a béke mellett állnak. Bayer Zsolt a Robert Fico elleni merénylet után megjelenő erőszakos internetes kommentekre reagálva elmondta, hogy nincsenek szavak arra, amikor emberek nyíltan beszélnek mások meggyilkolásáról.

A publicista úgy véli, a normális emberek, akik szerinte többségben vannak, de a liberális véleménydiktatúra miatt csöndben maradnak, most erőt kell mutatniuk. Bayer Zsolt szerint a magyaroknak kell megmutatniuk, hogy ők vannak többségben, és a békemenet az első számú eszköz ennek a demonstrálására.

A békemenet a miniszterelnök és a kormány melletti kiállás mellett idén elsősorban a normális világ és a béke melletti kiállásról szól. Bayer Zsolt Tisza István példáját hozta fel, aki 1914-ben ellenezte a háborút, és később azzal az indokkal lőtték agyon, hogy ő vitte az országot háborúba.

A publicista beszélt arról is, hogy a csíksomlyói szentmisén a szentbeszédben elhangzott: "Drága édesanyánk, tanítsd meg nekünk összevarrni a jövőt", amit Bayer Zsolt úgy értelmezett, hogy a jövőt csak a múlt erős szövetéből és a hit cérnájából lehet összevarrni.