Hiába egy négyzetméter a lakás, ha a párna alá kerül a WC

Undorodnánk tőle, mégis ilyen, és a címben olvashatókhoz hasonló berendezési tanácsokat ad egy TikTok-csatorna, amelyért megőrül az internet. A Little John névre keresztelt animált karakter van, hogy egy négyzetméternél kisebb lakásból varázsol teljesen funkcionáló otthont.

A közösségi média erejét egyre többen ismerik fel, így azt is tudják, hogy ha egy-egy tartalmat felkapnak a felhasználók, az villámgyorsan bejárja az egész internetet. Mindennek temérdek árnyoldala is van, azonban lefekvés előtt vagy a tömegközlekedési eszközökön ácsorogva mégis hálát adunk, hogy a TikTok-on keresztül tényleg minden eljut hozzánk.

A rövid videóknak otthont adó platformhoz hasonló felületeken sok káros és se nem vicces, se nem edukatív tartalom van jelen, a felhasználók többsége alkalmanként mégis fel tud kapni olyan videókat, amelyeken ha nem is feltétlen minden esetben szórakozunk, de az biztos, hogy kellően lekötik a figyelmünket. Érdeklődési körtől függően eltérő lehet, hogy kit köt le emellett egy fűnyírós vagy szőnyegtakarítós videó, a lakásátalakítós tartalmak viszont a kikapcsolódás nyújtása mellett sok jó ötlettel is elláthatják a felhasználókat.

A Home Desing369 nevű TikTok-csatornát egy technikai érzékkel, ám annál sokkal több kreativitással és humorézékkel megáldott felhasználó hozta létre. Az esetek többségében olyan animációkat nézhetünk végig, amelyekben elképzelhetetlenül kicsi lakásokba igyekszik betuszkolni a videókban csak Little Johnnak becézett karaktert.

Háromnégyzetméteres gyárkémény és liftnek használható WC

Január eleje óta tölt fel videókat a profiljára, és ez idő alatt már több mint egymillió követőre tett szert, tartalmai között pedig van olyan is, amelyet már 35 millióan láttak. A videóit eddig összesen 22,4 millióan kedvelték. A tartalmai szinte mindig azonos sémákat követnek: egy kerettörténet, egy elképzelhetetlenül kicsi lakás, néhány eszeveszett megoldás és egy AI hangbot által felolvasott szöveg, egy addiktív zene.

A fenti videóban például Little John elhagyja az otthonát és Dubajba költözik, majd néhány év alatt megtakarít annyit, amiből vásárol egy henger alakú épületet. A belmagasság megengedi, hogy több lakrészt is kialakítson, és az emeletek között hol a zuhanytálca, hol pedig az illemhely egy légterébe elhelyezett két WC egyike szolgál liftként.

Horganyzott acél és környezetbarát furnérlemez, avagy a Home Design bingo

Az előbb bemutatott videóban kivételesen nem, de az esetek többségében a mesterséges intelligenciának begépelt, narrálandó szöveg sokszor átfedést tartalmaz. Ilyen például a horganyzott acél keret, amelyet sokszor a terek megnagyobbítására használ vagy az ágy vázának, amire minden alkalommal környezetbarát furnérlemez kerül. A helyhiány miatt beszerelt vászonra pedig általában koreai drámákat vetít a projektor.

Hiába választja el a fürdőt és a WC-t a többi helyiségtől, sok esetben meglehetősen életszerűtlen megoldással oldja meg a szükségleteket. A fenti videóban például John és barátnője ágyának fejtámlájába rejtett bele pottyantós WC-t. A csatorna a hasonlóan elképesztő megoldások és történetek ellenére képes lekötni az ember figyelmét egy fárasztó nap végén.