A Tisza Párt podcast-sorozatban mutatja be EP-jelöltjeit

A Tisza Párt új podcast-sorozatot indított, amelyben bemutatják Európai Parlamenti (EP) jelöltjeiket. Az első adásban Szabó Kimmel Tamás Molnár Dániel fizikust, a párt EP-listájának tizedik helyezettjét kérdezte, aki így csak matematikai esélyekkel rendelkezik a bejutásra. A közvélemény-kutatások alapján a Tisza Párt négy-öt képviselőt küldhet az EP-be.

A jelöltek kiválasztása nyilvános pályázaton keresztül történt, ahol több mint 95 ezer ember szavazott a jelöltek rövid bemutatkozó videóira. A listát Magyar Péter vezeti, de ő már korábban jelezte, hogy nem kívánja felvenni a mandátumot.

A párt jelöltjeinek Európai Unióval, Magyarország jövőjével és a politikával kapcsolatos elképzeléseiről eddig kevés információ állt rendelkezésre. A Tisza Párt legismertebb képviselőjelöltje, Kulja András sebész és egészségügyi kommunikációs szakértő, akinek TikTok-csatornáját több mint 365 ezer ember követi, még nem adott interjút a médiának. Az EP-listán második helyen szereplő Dávid Dórától is interjút kértünk.

Az elmúlt időszakban több más párt EP-képviselőjelöltjeivel is készült interjú, többek között Törley Katalinnal (MKKP), Dobrev Klárával (DK) és Toroczkai Lászlóval (Mi Hazánk). Élő választási műsorunkban pedig megjelentek már Donáth Anna (Momentum), Molnár Csaba (DK), Ungár Péter (LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Néppárt) és Magyar Péter (Tisza Párt) is.