Rákóczi Feri vezérmotoros lesz

Május 19-én Budapesten több száz elegáns motoros gyűlik össze a The Distinguished Gentleman’s Ride magyar futamán, hogy felhívják a figyelmet a férfiegészség megőrzésének fontosságára.

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a vintage és klasszikus stílusú motorok szerelmeseinek találkozóját, ahol a résztvevők a jó hangulatú közös motorozás mellett jótékony célokra is igyekeznek adományokat gyűjteni. A magyar futam része egy globális kezdeményezésnek, amely világszerte 105 országban hívja fel a figyelmet a férfiak egészségének megőrzésére.

A prosztatarák a férfiak körében a második leggyakoribb ráktípus, és Magyarországon az egyik vezető daganatos kórképnek számít. Az országban minden 100 férfi közül átlagosan kilencnél diagnosztizálják ezt a betegséget 74 éves korukig. Évente több mint 4500 új eset kerül felismerésre, és ennek következtében 1300 férfi hal meg prosztatarákban. A magas halálozási arány oka, hogy sokan csak a betegség előrehaladott stádiumában fordulnak orvoshoz, ezért kiemelten fontos a korai szűrés.

A rendezvényen hagyományosan magyar közéleti személyiségek is részt vesznek, hogy felhívják a figyelmet és népszerűsítsék a prosztatarák elleni küzdelmet. Idén a vezérmotoros szerepét Rákóczi Feri tölti be.