„Már nem vagyok színésznő” – Mi lett vele? Így él most Peremartoni Krisztina

Ritkán még látható színpadon, de már nem tartja magát csak színésznőnek Peremartoni Krisztina, aki az utóbbi években a kulisszák mögött találta meg a szakmai sikereit.

A Jászai Mari-díjas színésznő a hetvenes évek végétől húsz éven át volt a magyar színpadok és tévéfilmek sztárja, majd 24 évvel ezelőtt egy szerelem miatt a tengerentúlra költözött, ahol nem csak magyarországi életét, de a színpadot is feladta. Négy éve azonban hazatért Amerikából, és a színházi világba egészen más módon tért vissza, a Városmajori Szabadtéri Színpad művészeti vezetőjeként.

Peremartoni Krisztina elmondása szerint húsz évet kihagyott a magyar színházi életből, és ez már nem ugyanaz a folyó, amibe visszalépett. A korral járó csökkenő szereplehetőségek ellenére nem ambicionálja annyira a színészkedést, hiszen mint egy nyári színház művészeti vezetője, folyamatosan színházba jár, és felméri, milyen előadásokat hívjon meg. Ebben nagy segítségére van Benkő Nóra, aki hasonlóan gondolkodik a könnyed, de minőségi szórakozásról. Peremartoni Krisztina hangsúlyozza, hogy nem elég, ha egy előadás megtetszik neki, a színpad adta lehetőségeknek is meg kell felelnie.

Bár a Belvárosi Színházban játszik a "Válaszfalak" című darabban, és egy független produkcióban is próbálkozik, Peremartoni Krisztina úgy érzi, már egyszer letette a színészkedést. Amikor elhagyta az országot, nem tervezett amerikai karriert, és most is tud élni a pálya nélkül. Azt vallja, már nem színésznő, és furcsának találja, ha mégis így nevezik. Nagy szerepekre már nem vágyik, de egy unoka nagyon boldoggá tenné, bár a nagymama szót nem tartja magára illőnek.

Peremartoni Krisztina a közelgő születésnapja kapcsán megjegyezte, nem tud mit kezdeni ezzel az ünneppel, mivel úgy véli, az ember nem a születésnapján, hanem korábban, az anyja méhében születik meg, így számára ez az ünnep nem is fontos.