Karen Shetty, a 11 ujjú indiai súlyemelő

Karen Shetty profi súlyemelő, aki egy rendkívüli fizikai sajátossággal rendelkezik: 11 ujjal emeli a súlyokat. A The Sun cikke szerint Shetty eredetileg 12 ujjal született, de egy fertőzés miatt fiatal korában el kellett távolítani a jobb kezéről a hatodik ujját.

Shetty családjában nem ő az egyetlen, aki extra ujjal rendelkezik; dédnagyapja, nagymamái és nagynénje is 11 ujjal bírnak. Az Instagramon gyakran megosztott edzésvideóiban látható, hogy az indiai sportoló milyen ügyesen bánik az extra ujjával, amely nem csak a szokatlansága miatt különleges, hanem azért is, mert 360 fokban képes elforgatni azt, mivel nincsenek ízületei.

A 26 éves súlyemelő azt is elárulta, hogy az emberek általában aranyosnak találják a 11. ujját, és a gyerekek szívesen játszanak vele. Shetty még bűvészmutatványokat is előad 7 éven aluli gyerekeknek, az extra ujját kihasználva a trükkök során. Azonban a közösségi médiában nem mindenki fogadja pozitívan az ilyen jellegű tartalmakat, ahogy azt egy anyuka tapasztalta, aki videót készített kislányáról, amint egy temetkezési vállalatnál TikTok-táncot gyakorol. A videó felrobbantotta az internetet, de vegyes reakciókat váltott ki, többen helytelennek találták a helyzetet, míg mások szerint a halál nem állít meg semmit, csak a halottakat.

Shetty azonban továbbra is inspirálja követőit, és bár a közösségi médiában megosztott tartalmak körül mindig is lesznek viták, ő a sajátos képességét arra használja, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára, és bemutassa, hogy a különbözőség is lehet előny.