Google Wallet: Frissítési követelmények változása

Rossz hírek érkeztek azok számára, akik régebbi Android-verziókat használó okostelefonokkal fizetnek: a Google hamarosan megemeli a Wallet digitális pénztárca rendszerkövetelményeit, ami miatt több eszközön megszűnhet ez a lehetőség.

A Google a 9to5Google által észlelt támogatási oldalán jelentette be, hogy június 10-től az Android és Wear OS operációs rendszereket futtató eszközök esetében is emelkednek a Wallet alkalmazás használatának rendszerkövetelményei. Az új követelmények szerint a szolgáltatás használatához Android 9 és WearOS 2.X vagy újabb verziókra lesz szükség.

A Google a változásokat biztonsági okokkal indokolja, hangsúlyozva, hogy az Android 9-nél régebbi verziók már nem kapnak biztonsági frissítéseket. A mobilfizetés biztonságos működéséhez elengedhetetlen, hogy az eszközökön ne legyenek kihasználható biztonsági rések.

A Google Wallet bevezetésekor még az Android 5-ös verzió volt a minimum követelmény, amely időközben Android 7-re emelkedett, és most további szigorítás következik. A régebbi androidos készülékek tulajdonosai számára nem egyértelmű, hogy pontosan milyen üzenetet fognak kapni, de valószínűleg egy figyelmeztetés formájában értesítik őket a mobilfizetés funkció leállításáról.

A frissítés az egyetlen megoldás lehet, ha az adott eszköz támogatja ezt, ellenkező esetben a készülékcsere jelentheti az egyetlen kiutat. A régebbi rendszerverziók használata biztonsági kockázatot jelent, így kerülőutas megoldások keresése nem ajánlott.