Megható gesztust tett az Eurovíziós Dalfesztivál sztárja

Az Eurovíziós Dalfesztivál második helyezettje, a horvát Marko Purisic – előadói nevén Baby Lasagna – elutasította a kormány által felajánlott 50 ezer eurós jutalmat, és jótékony célra ajánlotta fel.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét május 11-én, szombat éjjel rendezték meg, ahol Svájc került ki győztesként. A horvát Marko Purisic, művésznevén Baby Lasagna, második helyezést ért el, ami kiemelkedő teljesítmény a horvátok számára, hiszen korábban még sosem szerepeltek ilyen jól a verseny történetében.

A horvát kormány elismerve Purisic teljesítményét, 50 ezer euró jutalmat ajánlott fel a 28 éves zenésznek. Purisic azonban úgy döntött, hogy nem fogadja el a pénzt, hanem jótékony célra fordítja.

Instagram oldalán köszönetet mondott a horvát kormánynak a pénzdíjért, de kifejtette, hogy nem tudja elfogadni azt. Indoklásában kiemelte, hogy számos más személy és szervezet van, akik a pénzzel több embernek tudnának segíteni.

A jótékony cél, amelyre a pénzt fordítani kívánja, két intézmény támogatása. Kérte a horvát miniszterelnököt, hogy az összeg egyik felét a Mladen Cepulic kórház Gyermekonkológiai és Hematológiai Intézetének, a másik felét pedig a KBC Zagreb Gyermekhematológiai, Onkológiai és Vérképzőszervi Őssejt-transzplantációs Intézetének utalják.