Négy nap után élve ástak ki a föld alól egy sérült férfit Moldovában

Egy gyilkossági ügy nyomozása során a rendőrök véletlenül egy élő férfit találtak a föld alatt Moldova északnyugati részén, Ustia faluban.

Moldovában, egy gyilkossági ügy helyszínén dolgozó rendőrök hallották meg a föld alól érkező kiáltásokat, amelyek egy 62 éves férfihoz vezettek, akit négy napig tartottak eltemetve egy hevenyészett föld alatti helyiségben. A Metro beszámolója szerint a férfi egy korábbi veszekedés során került oda, miután egy fiatalabb támadója megsebesítette és elásta. A rendőrök azonnal cselekedtek, és kimentették a férfit, akit kórházba szállítottak, ahol nyaki sérülése miatt kezelik .

A tragikus események egy 74 éves nő meggyilkolásának helyszínén kezdődtek, ahol a rendőrök egy 18 éves, részeg állapotban lévő férfit tartóztattak le. A gyanúsított ellentmondó információkat szolgáltatott, és a házát átkutatva a rendőrök felfedezték a föld alól érkező hangokat . A fiatal férfi végül beismerte, hogy összeveszett a 62 éves férfival, megsebesítette, majd eltemette őt egy üreg szerű pincébe, és földdel fedte be a bejáratot . A gyanúsítottat azzal is vádolják, hogy megölte az idős asszonyt, aki "nagyon rendes nő volt, soha senkinek nem volt vele semmi problémája" – nyilatkozott egy helybéli az elhunyt áldozatról . Ha a vádak bebizonyosodnak, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat .

A fiatalembert előzetes letartóztatásba helyezték, és a rendőrség továbbra is nyomoz ellene gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt . Az asszony holttestét május 13-án találta meg egy rokona, és a hatóságok még aznap letartóztatták a gyanúsítottat az otthonában, ugyanabban a faluban, ahol az idős nő is lakott . A mentésről készült rendőrségi felvételeken látható, ahogy a férfit kihúzzák a földből, aki eszméleténél volt a mentéskor . Az igazságügyi szakértők megállapították, hogy a nő több sebből származó sérülések miatt halt meg, és a megmentett férfi kórházi kezelés alatt áll .