Itt az új bajnok, ennél jobb kamerával egyik mobil sem rendelkezik

A Huawei új csúcsmobilja, a Pura 70 Ultra megdöntötte a kamerákra vonatkozó összes eddigi rekordot a DXOMARK mérései alapján, és ezzel az élmezőnybe került, felülmúlva a korábbi vezetőket, mint a Samsung Galaxy S24 Ultra vagy az Apple iPhone 15 Pro Max.

A mobilgyártók közötti verseny folyamatosan zajlik, és a legújabb technológiai fejlesztésekkel próbálják meghódítani a piacot. A Huawei Pura 70 Ultra a kamerájával hívta fel magára a figyelmet, amely a DXOMARK tesztjei szerint kiemelkedő teljesítményt nyújt. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera, egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera található, míg az előlapon egy 13 megapixeles szelfikamera szolgálja a felhasználókat. A készülék kamerái összesítve 163 pontot kaptak a DXOMARK rangsorában, ami rekordnak számít.

A Huawei Pura 70 Ultra különlegességei közé tartozik az Ultra Speed Snapshot funkció, amely lehetővé teszi a nagy sebességű fényképezést, akár óránként 300 kilométeres sebességig is. Az autófókusz-funkciója 125 pontot ért el, amelyet a pontosságáért és sebességéért díjaztak. Az Ultra Lighting Pop-Out kamera, amely egy visszahúzható kameraszerkezet, további fényt enged a képérzékelő szenzorokra, így jobb éjszakai felvételeket és tágabb dinamikatartományt biztosít. A DXOMARK szerint a készülék dinamikatartománya széles, a kontrasztok kiemelkedőek, a színek pedig kellemesek HDR-kijelzőn.

A Pura 70 Ultra új generációs Ultra Lighting makró telefotó-kamerájának zoomfunkciója 164 pontot kapott, amelyet a makróperspektíva és az éles képek miatt dicsértek. A kamera nagy részletgazdagságot mutatott minden vizsgált tartományban, még gyenge fényviszonyok között is alacsony zajszinttel.

Korábban a Honor Magic6 Pro tartotta a frontot, amelyet a 2024-es barcelonai Mobile World Congressen mutattak be. A Huawei egykori leányvállalatának készüléke a zoomképességeket leszámítva szinte minden területen verhetetlen volt. A Pura 70 Ultra trónfosztására a következő hónapokban nem várható új csúcskategóriás mobilbejelentés, így az Apple iPhone 16 Pro Max-szal, amely várhatóan ősszel érkezik, lehet esélye a trónváltásra.