Forgalmi helyzet az ország útjain

Telítettek a sávok az M7-es autópályán, a Balaton felé vezető irányban, Budapest és Martonvásár között, ahol a forgalom lassul és szakaszosan torlódik. Az Útinform jelentése szerint a 76-os főúton, Zalaegerszegtől keletre, egy személygépkocsi árokba hajtott, emiatt Keszthely felé, az 50-es kilométernél lezárták a külső sávot.

Hegyeshalom határátkelőhelyről 22.00 órakor túlméretes szerelvény indul, amely az M1-es autópályán, az M0-s autóúton és az M6-os autópályán keresztül halad majd Paks felé. A szerelvényt sárga villogóval ellátott kísérőjárművek fogják biztosítani.

Az M3-as autópályán, a Polgár/Görbeháza csomópont közelében, a 175-ös és a 176-os kilométerszelvények között mindkét irányban lezárták a külső- és a leállósávot kábeláthúzás miatt. A munkálatok várhatóan holnap estig tartanak.

Az M6-os autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a C jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták. A 170-es kilométernél a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.