Tuchel távozik a Bayern München kispadjáról

Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a klubot, annak ellenére, hogy korábban felmerült a maradásának lehetősége.

Tegnap még úgy tűnt, hogy a Bayern München vezetősége megfontolja Thomas Tuchel vezetőedző megtartását, azonban a német szakember pénteki sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a szezon végén távozik a klubtól. A Bayern München február 21-én jelentette be, hogy a gyenge szereplés miatt az idény végén távozik a Lőw Zsoltot is foglalkoztató edzői stáb.

A Sky német forrásai szerint a Bayernnél azután merült fel a gondolat, hogy Tuchel maradhatna, miután a kiszemelt edzők, köztük Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick és Xabi Alonso is visszautasították a klub ajánlatát. Ennek ellenére Tuchel nemet mondott a maradásra, és kijelentette: „Ez az utolsó sajtótájékoztatóm ennél a klubnál. Nem jutottunk megállapodásra a további együttműködésről”.

A Bayern München jelenleg a Bundesliga második helyén áll, és a szezon utolsó játéknapján a Hoffenheim ellen lépnek pályára. A csapat a Német Kupában a harmadosztályú Saarbrücken csapatától esett ki, a Bajnokok Ligájában pedig a Real Madrid állította meg őket az elődöntőben, így 12 év után először maradnak trófea nélkül, annak ellenére, hogy rekordösszegű, 100 millió eurót fordítottak Harry Kane megszerzésére. Tuchel hozzátette: „Fennállt a lehetősége egy 180 fokos fordulatnak, de végül nem tudtunk megállapodni”.