Papp Kristóf: Az NHL nem álom, sokkal inkább cél

Papp Kristóf, a magyar jégkorong-válogatott játékosa, meghatározó gólt szerzett Szlovénia ellen, amellyel csapata visszajutott az A csoportba. A játékos beszélt a lengyelek elleni vereségek utáni fordulópontról, a Galló-MacAdam konfliktusról, az egyetemi lehetőségeiről és a vallás jelentőségéről az életében.

Papp Kristóf elmondta, hogy az emberelőnyös helyzetben szerzett gólja ösztönös reakció volt, és bár kívülről könnyűnek tűnhetett, a helyzetet gyorsan kellett értékelnie és reagálnia kellett rá. A meccs utolsó perceiben a komolyság vette át az öröm helyét, és a csapatnak kőkemény védekezésre volt szüksége a győzelem megtartásához.

A válogatott tagjaként Papp Kristóf egyre többet vállal, és örömét leli abban, hogy fejlődését mások is észreveszik. A lengyelek elleni vereségek után a csapat összeült, és tisztázták a célokat, ami fontos fordulópontnak bizonyult. A Galló Vilmos és Don MacAdam közötti konfliktus mindenkit váratlanul ért, de Papp szerint ez még inkább összehozta a csapatot, bár nem biztos, hogy ez volt a feljutáshoz szükséges löket.

A csapatmunka és az egység segítette át őket a váratlan akadályokon, és nem volt szükség újabb válságértekezletre. Papp Kristóf szerint a csapat lendületes játéka és az extra energiatartalékok előhúzása a meccs dinamikájából adódott.

A kapus, Bálizs Bence kiemelkedő teljesítménye volt az egyik kulcsa az olaszok elleni győzelemnek. Papp Kristóf szobatársaként külön öröm volt számára Bálizs bravúrjainak szemtanúja lenni. A csapatmunka és az adrenalin segítette őket a nehéz pillanatokban, és a győzelem lendületet adott az utolsó meccsre.

Papp Kristóf csendesebb típusnak vallja magát, de nem fél felszólalni, ha szükséges. A kommenteket teljesen kizárja az életéből, mert szerinte azok csak elvonják a figyelmet. A Kanada elleni gálameccsen őt választották a magyar csapat legjobbjának, és bár a szezon végén volt, ő maximálisan élvezte a lehetőséget, hogy NHL-játékosok ellen játszhasson.

Az egyetemi évei alatt a Northern Michigan University csapatában játszott, de most a Lindenwood egyetemre vált, ahol reméli, hogy kulcspozíciót szerezhet. A vallás fontos szerepet tölt be az életében, és minden nap hálás azért, hogy játszhatja a sportot. Célja, hogy az utolsó egyetemi évét sikeresen zárja, és az AHL felé vegye az irányt, de az NHL továbbra is célja, nem csak álma.