Hatalmas turisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom vármegyében

Ötszáz millió forintos fejlesztés veszi kezdetét Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna-menti településen, melyek között Lábatlan, Péliföldszentkereszt, Piliscsév és Tokod található. A projekt során lombkorona házak, 4D-s mozi, sziklamászó torony és ökoturisztikai találkozó pontok létesülnek az európai uniós támogatásoknak köszönhetően.

A vármegyei közgyűlés elnöke, Popovics György (Fidesz–KDNP) az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a fejlesztések célja a térség turisztikai vonzerejének növelése, különös tekintettel a bakancsos, kerékpáros és szakrális turizmusra.

A tervek szerint Lábatlanon két lombkorona ház épül, amelyek az emlősök élővilágát mutatják be és természettudományos foglalkozásoknak adnak otthont. Emellett egy 4D-s mozi is létesül, amely a környezettudatosság fejlesztését szolgálja majd.

Péliföldszentkereszten a Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjához egy sas formájú sziklamászó torony építését tervezik, amely egy újabb különleges attrakcióval bővíti a kínálatot.

Piliscséven egy régi présház újul meg, amely az ökoturisztikai tevékenységek központjaként fog szolgálni, a természetjárók új generációjának nevelésére.

Tokodon pedig egy ökoturisztikai találkozó pont létesül, ahonnan három különböző tanösvény indul, így tovább bővítve a természetjárás lehetőségeit.

A fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében, európai uniós támogatások felhasználásával valósulnak meg. Popovics György hozzátette, hogy a vármegye a TOP keretében már 3,5 milliárd forintot fordított 12 projekt megvalósítására, és a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére.