A dermesztő pünkösdi hétvégén nyitnak a szabadtéri medencék

A pünkösdi hosszú hétvégén számos magyarországi gyógyfürdő nyitja meg szabadtéri medencéit, így a fürdőzők széles választékban élvezhetik a vízi élményeket.

A termalonline.hu összeállítása szerint a pünkösdi ünnepekre több gyógyfürdő is időzítette a szabadtéri medencék nyitását. A Palatinus Gyógy- és Strandfürdőben május 17-én két új kültéri medence, egy 30 Celsius-fokos élménymedence és egy hasonló hőmérsékletű gyermekmedence várja a látogatókat. A Bükfürdő Thermal & Spa-ban szintén május 17-től lesznek elérhetőek a frissen karbantartott 14-es medence, a 15-ös "kis úszómedence", valamint a 6-os Maci pancsoló és a Szív medence. A Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőben már a hónap elején megnyílt a kinti gyógyászati medence, és május 18-án az úszómedence is csatlakozik a kínálathoz.

A Hajdúnánási Gyógyfürdőben május 18-án bővül a szabadtéri medencekínálat, így a két gyógymedence és az élménymedence mellett a tanmedence, a csúszdás tanmedence és a pancsolómedence is használatba kerül. Hajdúszoboszlón, a Hungarospa strandján a hétvégén minden medence üzemelni fog, és jó idő esetén a pancsoló- és tanmedence is a családok rendelkezésére áll. Az Igali Gyógyfürdőben a pünkösdi hosszú hétvégén az összes szabadtéri medence, beleértve az óriáscsúszdát is, üzemelni fog.

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben a sekély és a gyermek pancsolómedence, az iker I. gyógymedence és a csúszdás élménymedence nyit a hosszú hétvégén. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn május 18-án a Parkfürdő családi és gyermek medencéje lesz elérhető, a teljes medencekínálat pedig június 1-től. A Tófürdőt már a múlt hétvégén megnyitották.

A ráckevei Aqua Land Termálfürdőben május 18-tól a gyermek- és családi medence, valamint a Vízi Bár termálvizes élménymedencéje is használható lesz, és a vendégek élvezhetik a kapcsolódó kültéri vendéglátóegységeket, játszótereket és sportpályákat. A Tamási Termálfürdő mostantól minden nap nyitva tart, és május 18-tól a kinti nyitott termálmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A Zalakarosi Fürdőben május 17-től a strandi gyermekvilág, a családi csúszdapark, az adrenalin csúszdapark és a 5-ös számú családi medence is nyitva lesz.