Marco Rossi fogadalmat tett, ha továbbjut a magyar csapat az Eb-csoportból

A Mol elindította a „A szurkoló benned van” című kampányát, amely a magyar labdarúgó-válogatott támogatására összpontosít a közelgő Európa-bajnokság előtt. A Szabadság téren létrehozandó szurkolói zónában kilencezer ember követheti majd figyelemmel a mérkőzéseket.

A kampány részeként arra ösztönzik a szurkolókat, hogy fogadalmakat tegyenek a nyári mérkőzések sikeréért. Marics Peti énekes például megígérte, hogy ha a magyar csapat sikeres lesz, tetováltatja Marco Rossi szövetségi kapitány arcát. Rossi válaszul kijelentette, hogy amennyiben csapata továbbjut a csoportból, körbetekeri a Balatont. Epres Panni is csatlakozott a fogadalmakhoz, ő a németek elleni győzelem esetén vendégül látja a válogatottat.

A magyar csapat első mérkőzését június 15-én, szombaton Svájc ellen játssza Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel mérkőzik meg Stuttgartban. A csoportkör utolsó találkozóját június 23-án a skótok ellen vívják ugyanabban a stadionban.

Rossi szerint a csapatban még nem érződik a feszültség, de várható, hogy ez a rajt közeledtével megváltozik. A kapitány hangsúlyozta a mentális felkészülés fontosságát az első meccs előtt. Megjegyezte, hogy Svájc az előző két Európa-bajnokságon nem esett ki a csoportkörben, és mindkétszer döntetlen után búcsúzott.

A német válogatott keretével kapcsolatban Rossi elmondta, hogy bár Julian Nagelsmann nem hívta be a BL-döntőben játszó Dortmund játékosait, Mats Hummelst, Julian Brandtot és Adeyemit, Németország így is a csoport favoritja marad. Rossi szerint a német kapitány nem alkalmatlan, hanem erősebbnek érzi a csapatát nélkülük, és számos variációs lehetősége van. Hozzátette, hogy a magyar válogatott az előző három mérkőzésen nem kapott ki a németektől, két döntetlen mellett egyszer már legyőzte őket Lipcsében.