Kucsera Gábor és Tápai Szabina újra együtt

Több mint egy évvel ezelőtt szakítottak, de most Kucsera Gábor és Tápai Szabina ismét egy párt alkotnak. A válás helyett a kibékülés mellett döntöttek, és már hónapok óta dolgoznak kapcsolatukon.

Tápai Szabina a Story magazinban több mint egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy már nyolc hónapja külön élnek Kucsera Gábortól, a világbajnok kajakostól. Akkor úgy nyilatkozott, hogy a döntését nem fogja megváltoztatni, és bár a válókeresetet a cikk idején még nem adták be, azóta sem került sor erre.

A Blikk információi szerint, amelyek Hajdú Péter YouTube-műsorára alapoznak, a házaspár már hónapok óta újra együtt van. A műsorban elmondták, hogy szerették volna a kibékülést egymásra és a gyerekekre koncentrálva megélni, és biztosra akartak menni abban, hogy sikerült megoldaniuk a problémáikat.

A kapcsolatukban felmerült problémákat, köztük a megcsalásokat is, mindent átbeszéltek. Tápai Szabina elmondása szerint ez volt az a pont, amikor újra elkezdett hinni férjében. A titkokról, amelyeket Kucsera beismert, Szabina már más forrásból is tudott, és voltak olyan helyzetek, amelyeken már csak nevettek.

Kucsera Gábor a műsorban arról beszélt, hogy az egyedüllét alatt, amikor albérletben élt, a Bibliát olvasva próbálta feldolgozni a helyzetet. A gyerekektől való távollét különösen nehéz volt számára, és úgy érezte, ezekben a helyzetekben dől el, hogy ki milyen ember valójában. A műsorban Kucsera beszélt 2015-ös drogügyéről is, amikor a világbajnoki válogatóversenyen aratott győzelme után adott doppingmintája kokainfogyasztást mutatott ki. Elismerte vétségét, és kikerült a világbajnokságra utazó csapatból. Első fokon négy, másodfokon két évre tiltották el, nem mehetett versenyzők, edzők és sportegyesület közelébe sem.

Mint elmondta, nagy törést jelentett számára, mikor a 2008-as pekingi olimpián Kammerer Zoltánnal két negyedik helyet szereztek, úgy, hogy előtte mindent megnyertek. Utána abba is akarta hagyni a sportolást, de külső nyomásra mégis folytatta. Kucsera bevallása szerint ekkor kezdődött a lejtő, amikor az éjszakai élet és a rossz társaság vonzásába került, ami a drogfogyasztáshoz vezetett.

A pár tíz évvel ezelőtt, 2013-ban házasodott össze, de már előtte is volt egy másfél éves kapcsolatuk. Három gyermekük született, egy fiú és két lány, akik jelenleg kilenc, négy és másfél évesek. Bár mindketten sportolói múlttal rendelkeznek, az elmúlt években több televíziós műsorban is feltűntek. Kucsera Gábor a műsorban elmondta, hogy a drogteszt után nagyon rosszul élte meg a helyzetet, de azóta ezt rendben tette magában, és nem bán semmit. "Csináltam egy hibát, vállaltam érte a felelősséget" – tette hozzá.