Itt a grillszezon – Mutatunk egy szuper fogást
A jó idő beköszöntével egyre többen választják a szabadban sütögetést, legyen szó kerti partikról vagy egy kellemes estéről az erkélyen. A grillezés során nem csak a hagyományos húsok és kolbászok kerülhetnek a rácsra, hanem zöldségek és gyümölcsök is, amelyek egészségesek és kevesebb kalóriát tartalmaznak.
A grillételek kiválasztásánál fontos a minőség és a változatosság. A Lidl széles kínálattal és kedvező árakkal várja a vásárlókat, ahol különféle grillhúsok, húskészítmények és halak is megtalálhatóak. Az idei szezonban bővült a választék, többek között új ízesítésekkel gazdagodott a juhbeles grillkolbász kínálata, amely már 10 különböző ízvilágban érhető el, így a gyömbéres-citromos vagy a fajitás fűszerezésű változatok is kipróbálhatók.
A Lidlben a szárnyas húsok közül a marinádozott csirke- és kacsamellfiléket, csirkeszárnyakat és combokat, valamint csirkecomb-saslikot és pulyka grillkolbászt is találunk. A sertéshúsok terén a magyaros és zöldfűszeres ízesítésűek a legnépszerűbbek, de új ízek, mint a ginger-chili párosítás is megjelennek. A hamburger választék is bővült, például jalapeno-s termékkel, és a Wagyu marhahamburger húspogácsa is elérhető. A steakek és a halak, mint a lazac vagy a garnélanyárs, szintén részei a kínálatnak.
Grillezett halak wokzöldséggel – Széll Tamás receptje
Hozzávalók:
- Marinblu Lazacfilé - 4x12-16 dkg
- Marinblu Tengeri durbincs - 2 db
- Citrom - 1 db
- Friss petrezselyem, kakukkfű - ízlés szerint
- Vita D’or Napraforgó-étolaj - 1-2 ek
- Só, Kania Frissen őrölt bors - ízlés szerint
Nyári wokzöldségek:
- Padlizsán, hasábokra vágva - ½ db
- Vöröshagyma, cikkekre vágva - 1 nagy fej
- Újhagyma, nagyobb darabokra vágva - 3-4 szál
- Cukkini, nagyobb darabokra vágva - 1 db
- Kápia paprika, nagyobb darabokra vágva - 1 db
- Cukorborsóhéj, friss - 1 marék
- Zöldbab, friss - 1 marék
- Kania Szójaszósz - 1 dl
- Magyar Akácméz - 1 ek
- Fokhagyma, aprítva - 2 ek
- Gyömbér, aprítva - 2 ek
- Chili, aprítva - ízlés szerint
- Osztriga- vagy hoisin szósz - 1 ek
- Lime leve - 1 db
- Alesto Pörkölt földimogyoró, durvára törve - 3-4 ek
- Golden Sun Fekete és fehér szezámmag, pörkölve - 1 ek
- Vita D’or Napraforgó-étolaj - 1-2 ek
- Só, Kania Frissen őrölt bors - ízlés szerint
A halakat sózzuk, borsozzuk, majd hűtőben pihentetjük. A zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk, a halakat szárazra töröljük, beolajozzuk, és a durbincs hasüregébe citromot, petrezselymet, kakukkfüvet teszünk. A halakat parázs felett, forró rostélyon grillezve pár percig sütjük. A lazacot lábassal letakarva grillezhetjük. A zöldségeket forró wokban vagy serpenyőben pirítjuk, ízesítjük szószokkal, mézzel, fokhagymával, chilivel, gyömbérrel, lime-lével, sóval, borssal, és tálaljuk, míg serceg. A zöldségekre helyezzük a lazacot és a durbincsfilét, majd meghintjük földimogyoróval és szezámmaggal.